Ø kritiserer den økonomiske strategi
Ali-Abbasi-Ø.jpg
Ali Abbasi fra Enhedslisten er ikke imponeret over kommunens nye økonomiske strategi.
Økonomi Enhedslistens Ali Abbasi kalder indholdet i kommunens nye økonomiske strategi for uambitiøst og primitivt.

Med opbakning fra alle partier undtaget Enhedslisten vedtog økonomiudvalget i Ballerup i sidste måned en ny økonomisk strategi.

Strategien sætter blandt andet nye mål for øget likviditet, nedbringelse af gæld og etableringen af et såkaldt ’omprioriteringsrum’, der skal bruges til trimning af organisationen ved at nye udgifter skal forsøges dækket af tilsvarende besparelser.

Men lige netop omprioriteringsrummet og den øgede likviditet er to af hovedårsagerne til at Enhedslisten som eneste parti, ikke ville stemme for strategien.

»Den tvungne trimning af organisationen, som vi nu har låst os fast på, er en primitiv og uhensigtsmæssig måde at styre den kommunale økonomi på. Det vil resultere i ufornuftige besparelser i afdelinger som allerede er pressede af de sidste års besparelser,« siger Ali Abbasi (Ø).

Han frygter også, at kommunen vil holde tilbage med fornuftige investeringer, for i stedet at spare op – for at nå de nye likviditetsmål.

I den økonomiske strategi lyder det, at Ballerups Økonomi er gået fra en økonomi i krise til en økonomi i balance. Men det mener Ali Abbasi overhovedet ikke afspejler sig i strategiens indhold.

»Det er Enhedslistens overbevisning, at vi kunne have haft en rigtig post-krise strategi, havde vi blot været lidt mere ambitiøse. Men selvom vi formentlig er på vej ud af den økonomiske krise i den strengt økonomiske forstand, så eksisterer krisen stadig i vores sind, og derfor tør vi ikke tænke nyt, men vil hellere spare op og holde tilbage,« siger han.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *