Mystikken breder sig om bænk-rampe
rampe-3.jpg
Sagen om den mærkelige - og forkert anlagte - rampe op til en bænk på Kirketorvet, breder sig. Det handler om kommandoveje og vennetjenester. Foto: Flemming Schiller
Forvirring Det var på vegne af flere handicappede, at Ole Pedersen bad om at få bygget en rampe til bænken. Men rampen er bygget det forkerte sted og sagen er kørt udenom næsten alle udvalgets politikere. Per Mortensen (A) erkender ansvar.

I forrige uge skrev Ballerup Bladet om den lille rampe, som er blevet bygget for kommunale kroner op til bænken på Kirketorvet. Nu viser det sig, at rampen slet ikke er bygget, hvor det var meningen, at den skulle bygges og at sagsgangen inden rampen blev bygget, er mildest talt mystisk.

Det var nemlig Ole Pedersen, som for et mere end et halvt år siden snakkede med andre handicappede i byen. De blev enige om, at det kunne være rart at få bygget en rampe op til kirkemuren, så man kunne sidde på bænkene hele oppe ved indgangen til kirkegården. Derfor besluttede Ole Pedersen sig for at tage sig af sagen.

Gik til udvalgsmedlem

»Jeg ville jo gerne hjælpe og jeg synes, at det kunne være en god ide, at vi handicappede kune sidde helt oppe ved kirkemuren og derfor ville vi ansøge om at få lavet en rampe. Jeg snakkede med min gamle ven Per Mortensen, som sidder i kommunalbestyrelsen og sidder i teknisk udvalg og han lovede at hjælpe mig,« siger han og fortsætter.

»Så jeg skrev en ansøgning og gav den til ham. Senere fik jeg så et brev, underskrevet af Per Mortensen, hvor det fremgår, at man synes at en rampe er en god ide og at den ville blive lavet i løbet af efteråret. Så jeg var jo egentlig bare glad. Men det lod vente på sig, og pludselig laver de sådan en rampe, der er den helt forkerte. Der er jo ganske rigtigt ingen mening i at bygge en rampe foran en bænk i næsten gadeplan, som den er nu. Jeg forstår intet af det,« siger Ole Pedersen, som er lidt ked af, at den rampe er kommet i sådan et stormvejr.

Ole Pedersen skrev en ansøgning og afleverede den så til Per Mortensen, som kvitterede i september 2013 med et underskrevet dokument med en godkendelse.

Udvalget vidste intet

Men først for et par uger siden blev rampen bygget. Endda på det helt forkert sted. Og ingen ansvarlige politikere i udvalget har været inde over eller har tilsyneladende været vidende om, at Per Mortensen havde være involveret i sagen. Da der intet var sket siden september måned, spurgte Per Mortensen i forvaltningen om, hvad der skete med den rampe-sag, og kort efter blev den altså bygget. Helt uden om udvalgets vidende.

»Jeg ville som sagt aldrig have godkendt den rampe op til kirkemurens indgang. Hvis folk med handicaps synes, at det er besværligt at køre på kirkegården, så kan man snakke med menighedrådet om en bedre belægning. De kunne også være gået til Handicaprådet, der kunne have rejst sagen for os i udvalget, men det er foregået helt udenom kommandovejen.

Og det er godkendelsen så også. Det er ikke i orden, at Per Mortensen tager sådan en sag og kører den udenom vores viden. Derfor har jeg forlangt en redegørelse fra forvaltningen, så vi kan komme til bunds i, hvad der er foregået. Ligesom jeg vil tage en snak med Per (Mortensen, red) For dette er naturligvis uacceptabelt,« siger Helle Tiedemann(A), formand for Teknik- og Miljøudvalget.

Hos partifællen Per Mortensen er der en vis forvirring at spore. Han kan godt se, at sagen er uheldig og han erkender, at han nok skulle have tænkt sig om.
Ville bare hjælpe

»Jeg mødte min gamle skolekammerat Ole, og ville egentlig bare hjælpe ham med at skrive en ansøgning og få den til rette forvaltning, fordi jeg synes ideen var god. Jeg satte mit navn på og sendte den videre i systemet. Så spekulerede jeg ikke så meget mere over det. Men så kom der pludselig et dokument tilbage fra forvaltningen med en godkendelse, og de bad mig om at sætte mit navn på, og det gjorde jeg,« siger Per Mortensen, der ikke kan huske, hvem der bad ham om at skrive under på godkendelsen, der er sendt på et officielt papir fra Teknik- og Miljøudvalget.

Efter et halvt år var der ikke sket noget i sagen, og efter et møde, fortæller Per Mortensen, at han henkastet havde spurgt i forvaltningen, om der skete noget i den rampe-sag og kort tid efter gik en flok kommunale arbejdsfolk i gang med at bygge en rampe – det forkerte sted.

En finger i jorden

»Meningen var ikke at lægge pres på nogen og jeg var faktisk sikker på, at dette projekt var så lille, at det var indenfor den pulje, hvor man ikke behøver at gå gennem hele udvalget. Men jeg tænkte, at jeg måske kunne hjælpe Ole med at blive hørt i forvaltningen.

»Jeg kan godt se, i bagklogskabens lys, at jeg skulle nok have stukket en finger i jorden og taget kommandovejen, inden jeg satte mit navn på sådan en sag. Men nu venter jeg på den redegørelse, som udvalgsformanden og Venstre har sat i gang,« siger Per Mortensen, som understreger, at han kunne have sendt godkendelsen som en e-mail, hvor man kan medsende dokumenter til udvalgets medlemmer.

Men at Ole Pedersen ikke har nogen e-mail og derfor blev brevet sendt til Ole Pedersens postkasse, uden at andre blev informeret om det.

»Jeg synes stadig, at det er en god ide at etablere en rampe hele vejen op af trinnene til kirkemuren, så handicappede kan komme derop. Det vil jeg stadig kæmpe for,« siger Per Mortensen.

Redegørelsen om denne efterhånden noget kringlede sag, ventes færdig og fremlagt for Teknik- og Miljøudvalget tirsdag aften den 3. juni.

Læs også artiklen fra sidste uge: ‘En særlig bænk’

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *