Lidl-planerne kom til borgerdebat
høring_lidel_6.jpg
Temmelig mange havde fundet vej til Måløv Skole for at høre om og drøfte Lidl-planerne. Det er især trafikken og støjen, der bekymrer borgerne. Foto: Flemming Schiller
Lidl En hel del Måløv-borgere havde fundet vej til offentligt møde om Lidl-planerne.

Til trods for, at det store borgermøde om Lidl i Måløv få dage før blev flyttet til Måløv Skole, så var en hel del mødt frem for at høre om planerne for byen, trafikken og det tyske supermarkeds mulige indtog.

Og det blev et møde, der især satte fokus på den trafikale bekymring, som mange Måløv-borgere har.

Kommunens planer blev fremlagt og især de kritiske røster kunne høres i salen på Måløv Skole.

Der blev især snakket om tung trafik, parkering og støj, og der blev desuden fremlagt argumenter om den uhensigtsmæsige placering af Lidl ved tankstationen og fordelene i at placere den på den anden side af Frederikssundsvej eller i den anden ende af byen, hvor der i forvejen er planer om at udvide og udvikle Måløv.

Den tunge trafik

»Det er jo ikke Lidl i sig selv, som folk har noget imod, men især placeringen og de trafikale gener, som vi er bekymrede for. Og det var tydeligt, at det var de stemmer, der hørtes mest. Og det gjorde ikke sagen bedre, at der pludselig dukkede en diskussion om en planlagt supercykelsti op. Det kan kun bidrage til de trafikale bekymringer,« siger Jan Munk, formand for grundejerforeningen Højriis, der har en del grunde lige klos op ad det måske kommende supermarked.

Jan Munk oplevede et velbesøgt møde med engagerede borgere, men også et møde med et lettere kaotisk forløb.

»Det virkede lidt ustruktureret. Der var ingen talerække og ordstyreren (Helle Tiedemann (A), formand for Teknik- og Miljøudvalget) havde ikke helt styr på talerne og forløbet. Jeg synes ikke, at det duer at have et så vigtigt møde med så dårlig struktur. Men ellers synes jeg dog, at mange blev lidt klogere,« siger Jan Munk.

En anden placering

Det er især trafikken og den tunge trafik med de dertil hørende støjgener, der optager folk og det er det område, der skal styr på, hvis planerne skal føres succesfuldt ud i livet.

»Hvis man får styr på trafikken og støjen, så tror jeg, at det bliver til noget. Men det er op til Ballerup Kommune, da det virker som om, at det politiske flertal gerne vil stemme for planen. Men nu hvor de også vil flette en supercykelsti ind ved Måløv, så ser det sværere ud,« siger Jan Munk.

Han henviser til, at flere borgere pointerede overfor politikerne og byplanlæggerne, at mange flytter til Måløv, fordi de ikke nødvendigvis vil have et enormt udvalg af dagligvarebutikker, med de samme varer, men at mange er tilfredse med den balance, der er nu i byen, og at de faktisk gerne vil have lidt mere lys og luft.

Desuden var der også flere borgere som påpegede, at Ballerup Kommune planlægger at udvide Måløv i den ene ende af byen og at det derfor giver ringe mening at placere en ny butik i den modsatte ende.

»Under alle omstændigheder er det en svær debat, for vi vil ikke bare lyde som nogen, der gerne vil have billige varer, men ikke vil have butikken i vores område. Men vi er alvorligt bekymrede for, at trafikken vil skade vores område,« siger Jan Munk, der stadig vil arbejde for at Lidl placeres på den anden side af Frederikssundsvej eller i den »nye« del af byen.

SE BILLEDER FRA MØDET

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *