Hæder i det grønne
Shelter-10.jpg
Det nye shelter i Harrestrup Ådal med både børn og voksne. Her er det de glade modtagere Bigitte Züricho fra Plejecenter Kirstinehaven (t.v), Lizette C. Byrdal og Mogens Palvad fra Skovlunde Centret, der flankerer borgmester Jesper Würtzen. Foto: Flemming Schiller
Indvielse Vinderne af kommunens virksomhedspris fik deres navne i guld på et træ-shelter i det grønne. Et signal om åbenhed og rummelighed.

Solen skinnede og børnene var mødt frem i hobetal for at være en del af den passende kulisse, da Ballerup Kommune torsdag indviede det splinternye shelter ved legepladsen i Harrestrup Ådal.

Se billeder: Galleri fra dagen

Her havde folk fra kommunens kompetencecenter få dage forinden færdiggjort det rustikke, men ganske flotte træ-shelter, der stod som et lille autentisk natur-helle, hvor alle brugere af det populære lege- og opholdsområde kan bruge det til leg, hygge og ly for regn og blæst.

Træhuset bærer en stor guldplade hvor der står et par navne indgraveret – nemlig Skovlunde Centret og Plejecenter Kirstinehaven. Og det er ikke tilfældigt. For indvielsen markerer, at shelteret er den præmie, som de to virksomheder fik i efteråret som vindere af Ballerup Kommunes virksomhedspris.

Den meget håndgribelige præmie er altså blevet opført af ledige i kompetencecentret og er helt i tråd med det, som Skovlunde Centret og Kirstinehaven vandt virksomhedprisen for.

Socialt ansvar

Virksomhedsprisen gives nemlig til virksomheder, der gør en ekstra indsats for at være socialt ansvarlige. Begge havde i 2013 arbejdet for at tænke nyt på arbejdsmarkedet.

Skovlunde Centret gennemførte et forløb for de lokale unge med sociale problemer, som kom igennem et praktikforløb og fik en vej ud af en skæv livsbane.

Kirstinehaven ansatte flere langtidsledige, der både fik både fodfæste på arbejdsmarkedet og tanket en ordentlig portion selvtillid.

Indvielsestalen blev holdt af borgmester Jesper Würtzen (A), som netop pointerede det sociale aspekt i virksomhedsprisen.

»Dette shelter symboliserer rummelighed og åbenhed, netop egenskaber som de to vindere har vist. Og derfor skal de nu stå på denne mindeplade som et symbol på hæderen og på det arbejde, som de har gjort,« sagde Jesper Würtzen.

For nye generationer

Efter klapsalver og fotos var der pølser og hyggesnak i det vekslende solskin, mens børn fra flere institutioner legede lystigt både på den omkransende legeplads ved madpakkehuset og i det nye shelter, der næsten har karakter af en hule.

»Vi kan håbe at de børn, som leger her i dag, også vil bruge det, når de bliver lidt større, så de kan hygge sig om aftenen og på den måde fastholde området som et populært sted for alle i Ballerup,« sagde borgmesteren.

Under alle omstændigheder var det en dag der viste, at det nytter at tænke åbent og nyt, når det drejer sig om at skabe plads til mange på arbejdsmarkedet.

Allerede nu kan man i øvrigt indstille nye virksomheder til Virksomhedsprisen 2014. Blanketter kan hentes på Ballerup Kommunes hjemmeside.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *