Et rap over fingrene i bænk-sagen
rampe-3.jpg
Rampen på Kirketorvet er bygget og sagen er der redegjort for. Forløbet møder en del politisk kritik, og procedurerne strammes op fremover. Foto: Flemming Schiller
Bænken Politikerne er enige om, at bænk-sagen var en uheldig fejltagelse. Procedurerne strammes op.

Der er bred enighed om, at sagen om bænk-rampen på Kirketorvet og hele forløbet op til byggeriet af den mislykkede rampe er en fejltagelse og udtryk for dårlig dømmekraft. Men der er også enighed om, at det er en fejltagelse, der ikke kommer til at gentage sig.

Sådan må konklusionen være, efter at Teknik- og Miljøudvalget tirsdag mødtes for at drøfte den redegørelse, der kom frem i kølvandet på sagen.

Det sker ikke igen

Her blev det slået fast, at Per Mortensen (A) handlede udenom udvalget, og at han burde have rådført sig med udvalget inden han satte sin signatur på en godkendelse.

Der er også kritik af forvaltningen, som man mener har handlet kluntet. Fremover strammes procedurerne op, så lignende fejl ikke kommer til at gentage sig.

»Vi har fået redegørelsen og vi vurderer, at der ikke er anledning til at forfølge sagen yderligere. Det var en fejl og det sker ikke igen. Vi strammer op på procedurerne, så alt skal godkendes af mig, inden man kan godkende sager. Vi tror ikke, at det var en bevidst handling for at lægge pres på forvaltningen og heller ikke, at det er noget, der er sket tidligere. Nu sørger vi bare for, at det ikke sker igen,« siger Helle Tiedemann (A), formand for Teknik- og Miljøudvalget.

Dårlig dømmekraft

Også hos oppositionen er der en form for tilfredshed med udkommet af den redegørelse, som Venstre selv har været med til at bestille.

»Det har været en rigtig uheldig sag, der blev værre af, at Per Mortensen tilsyneladende har rykket forvaltningen for et svar på sagen. Det er et udtryk for dårlig politisk dømmekraft og samtidig meget kluntet håndteret af forvaltningen. Men når det er sagt, så finder vi ikke anledning til at forfølge sagen videre. Vi mener ikke, at der var tale om en generel praksis eller gentagne tilfælde. Det var en fejl og det skal ikke gentage sig,« siger Kåre Harder Olesen (V) og fortsætter.

»Konsekvensen bliver, at fremover skal udvalget og en direktør ind over, inden der bliver truffet beslutninger, også selvom denne sag reelt ikke behøvede en anlægsbevilling. Det har kostet omkring 15.000 kroner, og det er ikke så stort et beløb, at det kræver bevilling. Men det ændrer ikke på, at sagen må give anledning til selvransagelse,« siger Kåre Harder Olesen.

Dermed er bænk-sagen indtil videre lukket og den famøse rampe er nu lavet, endda på det forkerte sted.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *