Borupgaard-elever vandt Science Cup
Borupgaard-vinder-Science-Cup-2014-3-copy.jpg
August Frost, Mikkel Boll, Nicholas Törnqvist, Oliver Gamble og Simon Christensen fra Borupgaard Gymnasium vandt årets Science Cup. Foto: Privatfoto
Opfindelser Fem drenge fra Borupgaard Gymnasium har vundet den landsdækkende opfinderkonkurrence Science Cup og Ellehammerprisen for deres opfindelse, som kan hjælpe synshæmmede med at ’’se’’.

De kom, så og sejrede, gjorde de. August Frost, Mikkel Boll, Nicholas Törnqvist, Oliver Gamble og Simon Christensen – fem seje og stolte unge mænd fra Borupgaard Gymnasium vandt årets Science Cup og modtog i samme ombæring Ellehamerfondens pris for bedste prototype.

De fem har opfundet et produkt, der scanner omgivelserne og omsætter dem til lyd til gavn for synshæmmede. Den opfindelse var et helt enigt dommerpanel ved finalerne i Science Cup så imponerede over, at de udpegede den som den bedste.

Om vinderne sagde dommerne:

»Original og gennemarbejdet idé, der løser et reelt og dokumenteret problem. Konceptet har en bred anvendelsesmulighed, og er videnskabeligt meget gennembearbejde. Det er flot præsenteret i både rapport og mundtlig med en prototype til at bakke deres ide op. Prototypen er overbevisende bygget, og dem af dommerne der har haft nået at prøve protypen er ekstrem overbevist omkring funktionaliteten af produktet.«

Hovedpræmien i Science Cup er en studierejse til München og med Ellehammerprisen på 2000 kroner til hver af de fem drenge oveni, er der lidt ekstra lommepenge til turen også.

To hold i finalen

Ved finalerne deltog også et andet hold fra Borupgaard Gymnasium. Det var et rent pigehold bestående af Mette Bagge Jensen, Sofia Højriis Riisberg, Mia Maria Theis Littau, Ann Sofie Bille og Nanna Norman Olsen. De havde opfundet en tamponalarm.

Men selvom deres idé også var rigtig god, blev det deres klassekammerater, der løb med sejren.

Drengens opfindelse, som de kalder ’Audio Vision for Visually Impaired’ er kort fortalt en scanner monteret på en kasket. Scanneren kan omdanne omgivelserne til lyd, så blinde kan høre hvor genstande befinder sig i rummet omkring dem.

Borupgaard-vinder-Science-Cup-2014-(1)-copy

Drengene har opfundet en scanner, der kan omsætte omgivelser til lyd, så synshæmmede kan orientere sig.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *