Børnene lærte om kroppen
Dagpleje-copy.jpg
Kroppen var i fokus, da børnene hos dagplejerne i Grantoften arbejdede med at lære om kroppens dele. Der blev arbejdet med blandt andet modellervoks. Foto: Privatfoto
De fem kommunale dagplejere i Grantoften har i gennem flere måneder arbejdet med krop og bevægelse, så børnene har lært en del om, hvad kroppen er, hvad kropsdelene hedder og at tegne kroppen selv.

Udgangspunktet var, at det skal være sjovt at lære noget nyt og der skal være udfordringer for alle.

Derfor blev der arbejdet både motorisk og sprogligt med kroppen. Der blev altså både sunget, danset, læst og peget. Samtidig brugte dagplejerne også andre midler for at gøre indlæringen levende.

Der blev taget billeder af børnenes arme, hænder, hoved osv og de blev så brugt som vendespil på Ipads, nogle lavede bøger med illustrationer af kropsdele og i en tredje dagpleje blev der leget med modellervoks, der blev til små figurer med arme, ben, hænder osv. Der blev også tegnet kropsdele, der så blev brugt som »påklædningsdukker«.

“Alle var enige om, at det var et sjovt projekt, som har givet konkrete resultater. Mange af de i alt 17 børn har fået bedre ordforråd, når de skal snakke om kroppen mens andre tegner hinanden, mens de sætter ord på kropsdelene,” siger Anny Zahlekjær fra Dagplejeformidlingen i Ballerup Kommune.

Dertil kommer, at mange forældre har taget tråden op og videreført kropsarbejdet derhjemme. Mange af de kreative frembringelser er i øjeblikket udstillet i dagplejehjemmene i Grantoften samt i legestuen i Præstevænget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *