Würtzen: Nu må hashsalget stoppes!
Skovlunde-Fredsmarch-1-7.jpg
»Stop med at købe hashen. Hver eneste gang der er en køber til hashen, så er det en støtte til det kriminelle miljø,« siger borgmester Jesper Würtzen Foto: Arkivfoto
Appel Borgmester Jesper Würtzen opfordrer alle borgere i kommunen til at lade være med at købe hash.

Sidste år var især Skovlunde hårdt plaget af helt åbentlys handel med hash på gader og stræder – især omkring stationen og Blokhaven.

Politiet kæmpede hårdt for at komme hashhandlen til livs, men det foregår stadig og flere melder om, at det er taget til igen i den seneste tid.

Hashhandlen har også bredt sig til andre dele af kommunen – navnligt Hede-Magleparken. Det får borgmester Jesper Würtzen til at komme med denne appel til borgerne:

»Stop med at købe hashen. Hver eneste gang der er en køber til hashen, så er det en støtte til det kriminelle miljø. På den måde er man faktisk med til at øge utrygheden. Derfor beder jeg borgerne om hjælp: Stop med at købe hashen! Det er den eneste måde vi får stoppet handlen og kriminaliteten omkring salget på.«

Og borgmesteren fortsætter:

»Vi prøver som kommune i tæt samarbejde med politiet en lang række initiativer i forsøget på at komme problemerne til livs, men vi kan ikke løse problemerne alene. Salget og den medfølgende kriminalitet stopper først, når borgerne siger fra: Så lad være at støtte pusherne og lad være at købe hashen! Det er faktisk også ulovligt. Og giv politiet tips om de mistænkelige og ulovlige ting I ser«.

Læs også: ‘Vi vil have Hede-Magleparken tilbage’

Læs også: ‘Kommunens indsatsområder’

Læs også: ‘Tre millioner til forebyggelse af bandekriminalitet’

6 kommentarer om “Würtzen: Nu må hashsalget stoppes!”

 1. Mikael Emmertsen siger:

  Manden må være gal. Eller bare rimeligt ubegavet. Folk køber hash, fordi de har lyst til det. Ikke for at bryde loven. Akkurat ligesom de køber tobak og alkohol. Staten ligger som den selv har redt. At anklage hashkøbere for at støtte kriminalitet er den største gang hykleri, jeg nogen sinde har hørt. Han angriber rygerne for et problem, staten selv har skabt. Hvilken hashryger ønsker, hash skal være forbudt? Hvis han kan finde en, er hans kritik berettiget. Ellers ikke.

 2. Christian Bugge siger:

  Jesper skal holde op med at opfordre til og støtte menneskerettighedskrænkelser, for det er det, der er tale om, når man marginaliserer, udstøder, foramer og fængsler folk, der ønsker at anvende et old gammelt og relativt sikkert rusmiddel.

  I en fungerende retsstat, ville enhver, der er fedtet ind i håndhævelsen og videreførelsen af det kriminelle forbud, står til lange fængselsstraffe, hvilket ville være helt rimeligt, konsekvenserne af deres ulovlige adfærd taget i betragtning.

  http://www.eu-oplysningen.dk/dokumenter/konventioner/echr/

 3. Steffen Hansen siger:

  Jamen stopper man med at købe hash finder de kriminelle bare andre veje til at finansiere deres kriminelle handlinger. Det er jo blandt andet også grunden til at det ikke skal legaliseres, ik?
  Hvis nu det var lovligt for hr. og fru Danmark at dyrke et par planter selv så var de fri for at støtte de kriminelle.

 4. Irene Jørgensen siger:

  Jeg støtter fuldt ud op om Jespers appel. Hash er et ulovligt rusmiddel og der står absolut intet i FNs menneskerettigheder om, at det er en menneskeret at ryge hash. Historisk set er hash i øvrigt et relativt nyt rusmiddel i Danmark. I følge dansk lov er køb og salg af hash ulovligt. Det er der delte meninger om, hvorvidt det skal være, men pt. er det sådan, det er, og dermed er det et faktum, at køber man hash, kommer det fra de kriminelle miljøer, som man derved bidrager til at holde igang. Banderne har andre indtægtskilder, men hovedindtægten, hos dem et flertal af borgere er utrygge ved at have mere og mere massivt tilstede i gadebilledet, kommer fra hash.

 5. Jens Peter Madsen siger:

  Tja dette gør jo at kæden hopper af, når man endeligt troede der var gods i “borgmesteren” så scorer han selvmål, ved at stå frem og ytre sig om “hashandlen” i guder hvornår indser politikerne at siden hash/ pot kom frem i tredserne, har det haft et marked og var rimeligt ubemærket i mange år frem til “et mindre begavet menneske” satte hash på listen af narko? så var fanden løs, jagten satte ind udelukkende fordi staten ikke ku legalisere noget de ikke ku trække en afgift ud af! og når staten ikke ku “tjene på salget” ja så sku det selvfølgeligt være ulovligt hvad ellers :-(… nej.. blæs det støv ud af hovedet der skygger for det rationelle overblik, og tillad dyrkning til eget forbrug, så forsvinder handlen fra bandemiljøet markant! desuden er hash ikke det store samfunds problem men derimod den hårde narko! fokus skal holdes på den der koster liv og helbred, den der fanger de unge og ikke uden hjælp kan slippe ud af, det er der krudtet skal bruges !!

 6. kim pedersen siger:

  Det helt umulig opgave, der kun løses fra Borgen ved at legalisere. Indtil da fyr op under video. Det hjalp i Centrumgaden

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *