»Vi vil have Hede-Magleparken tilbage«
Skovlunde-Fredsmarch-1-241.jpg
For et år siden var det Skovlunde, der arrangerede fredsmarch. På tirsdag er det Hede-Magleparken, der beder alle borgerne om at gå med i fakkeltoget for at vise de kriminelle, at deres ugerninger ikke er velkomne her i byen. Foto: Arkivfoto
Fredsmarch En gruppe beboere i Hede-Magleparken har taget initiativ til en fredsmarch, fordi de føler sig utrygge i boligområdet og ønsker at få sat en stopper for kriminaliteten.

I sidste uge blev løbesedler sendt i rotation i kommunen. De lyder: ’Opråb – opråb, vi vil have Hede-Magleparken tilbage!’

Sedlerne er lavet af en gruppe borgere i Hede-Magleparken, der er godt og grundigt trætte af kriminalitet i deres boligkvarter.

»Den stigende kriminalitet med hærværk, trusler, salg af narko og vold i og omkring Hedegårdscentret og i store dele af Hede-Magleparken må stoppes nu,« skriver initiativtagerne, der af hensyn til deres egen sikkerhed ikke ønsker at stå frem i avisen.

»Vi kan ikke acceptere at vore børn, unge og ældre ikke kan færdes trygt i boligområderne mere,« tilføjer de.

For at gøre alle – især dem der står bag kriminaliteten – opmærksomme på, at det ikke er i orden at terrorisere boligområderne med vold, trusler og lignende destruktiv adfærd, har beboerne kaldt til fredsmarch på tirsdag den 13. maj klokken 19 i Hede-Magleparken.

Hedegårdskirken og de forretningsdrivende i Hedegårdens Butikscenter bakker op om initiativet.

»Menighedsrådet ser kirken som en vigtig samfundsinstitution og vi vil gerne være moderne kirke i de lokalområder, som vi er en del af. Vi indgår ofte i samarbejder med øvrige institutioner og vi finder det væsentligt også at indgå i dette arrangement, da vi som kirke arbejder for ’det gode liv’ i lokalområderne, hvor tryghed og forsonlighed er vigtige begreber,« siger Karsten Kriegel, formand for Pederstrup Sogns Menighedsråd.

Borgmester Jesper Würtzen har også sagt ja til både at deltage i fredsmarchen og til at holde tale for de forhåbentlig mange fremmødte.

Initiativtagerne opfordrer alle til at møde op og deltage i fredsmarchen, der bliver et fakkeltog fra den nedlagte børnehave Bulderby til Hedegårdens Butikscenter.

Tid og sted

Fredsmarchen finder sted tirsdag den 13. maj klokken 19.

Mødested: Den nedlagte børnehave Bulderby, Magleparken 216, hvor faklerne tændes og borgmesteren holder tale.

Rute: Fra børnehaven til Hedegårdens Butikscenter.

Der serveres kaffe, saft og kage ved kirken

Læs også: ‘Würtzen: Nu må hashsalget stoppes!’

Læs også: ‘Kommunens indsatsområder’

Læs også: ‘Tre millioner til forebyggelse af bandekriminalitet’

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *