Vi kan selv gøre noget
Debat Jeg er meget enig med René Cromefeldt-Bie i, at det er bekymrende med den stigende hærværk og ungdomskriminalitet i Grantoften.

Det er nemt at give politiet og kommunen skylden, men vi kan alle gøre en forskel.

Lige nu er der også stor utryghed i Hede- Magleparken og her har aktive beboere i samarbejde med børne- og ungeprojektet taget sagen i egen hånd og taget initiativ til at arrangere en fredsmarch i området den 13/5.

Som kirke i området bakker vi selvfølgelig op om dette initiativ og deltager i fredsmarchen, da vi alle kan gøre noget for at sikre tryghed i lokalområdet.

Det er mit håb, at alle gode kræfter også i Grantoften vil tage ansvar og igangsætte initiativer til at sikre trygheden og kirken vil også her gerne være medspiller.

3 kommentarer om “Vi kan selv gøre noget”

 1. Niels Gulbech-Eiruff siger:

  Helt på linje med Karsten Kriegel.
  Jeg undrer mig dog over, at problemet er kommet på banen, da man under vores sidste valgmøde i november 2013, efter en rigtig god og sober debat med de unge mennesker i Grantoften, kunne høre samtlige repræsentanter fra de politiske partier i panelet indgå en forhåndsaftale med dem og den daværende afdelingsformand om, at man meget hurtigt skulle få løst problemet til alles tilfredshed.
  Nu er der gået over et halvt år og intet er sket.
  Det kan muligvis være fordi, at der er kommet ny afdelingsbestyrelse i Grantoften og man ikke føler sig forpligtiget af tidligere indgåede aftaler.
  En anden problemstilling kan også være, at debatformen på forskellige fora er meget hård overfor de unge mennesker. Det er ikke fremmende for en løsning, derfor burde man nok skrue gevaldigt ned for retorikken og gå i dialog, i stedet for, at grave grøfter.
  I den her sag er der på nuværende tidspunkt ingen vindere uanset hårdheden i retorikken, der er kun tabere.
  Hvis det fortsætter er jeg bange for, at Grantoften om kort tid vil vende tilbage til tidligere tiders dårlige omtale.

 2. Karsten Kriegel siger:

  Det var Jesper Würtzen, der gav løftet/forventningen til de unge mennesker på mødet, hvilket vi andre selvfølgelig ikke kunne være uenig i. Men Jesper lovede at tage initiativet.
  Det sker desværre ofte, at det der bliver sagt under valgkampe, ikke altid bliver ført ud i livet.

 3. Niels Gulbech-Eiruff siger:

  Men “bordet” fanger, da alle var enige om, at hjælpe Grantoftens unge inden det hele eskalerede. Et ord er et ord. Og det vil da være en katastrofe, hvis disse unge mennesker nu skal føle sig, som “stemmekvæg”.
  Det er altså tid til handling nu, såfremt Grantoften ikke skal have det “gamle” dårlige ry tilbage, som nok vil blive svært, at få genoprettet, nu hvor det er opdelt i to fraktioner, som på værste vis bekriger hinanden på ord. Alt imens disse unge mennesker står på sidelinjen og formentlig føler sig forrådt af afdelingsbestyrelse og politikere.
  Tillid og dialog er vejen frem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *