Vestegnskommuner skal samarbejde
bødskov.jpg
I november sidste år var Morten Bødskov, daværende justitsminister, på besøg i bandeplagede Skovlunde for at præsenterer regeringens bandepakke. Foto: Arkivfoto
Bandekriminalitet Tidligere justitsminister Morten Bødskov har inviteret en række socialdemokratiske borgmestre og gruppeformænd fra Vestegnen til at være med i et nyt tryghedsforum.

I denne uge mødes en række socialdemokratiske borgmestre og gruppeformænd med tidligere justitsminister Morten Bødskov (A) på Christiansborg. Sammen vil de etablere Vestegnens Tryghedsforum.

»Formålet er at fastholde fokus på forebyggelse og bekæmpelse af bandekriminalitet,« siger Morten Bødskov, der har taget initiativ til mødet, og fortsætter:

»Vi vil styrke samarbejdet mellem kommunerne om de problemer, der går på tværs af kommunegrænserne og løbende erfaringsudveksle gode ideer til en styrket indsats.«

På mødet deltager borgmestre eller gruppeformænd fra Ballerup, Hvidovre, Rødovre, Herlev, Gladsaxe, Ishøj, Brøndby og Albertslund.

»På dette første etablerende møde vil fokus være på indholdet af regeringens bandepakke, som nu er på vej til vedtagelse i Folketinget,« forklarer Morten Bødskov.

Derudover skal mødedeltagerne også snakke om SSP-arbejdet i de udsatte boligområder og hvilke fordele, der kan være ved at samarbejde på tværs af kommunegrænserne.

Udvidet samarbejde

I Ballerup Kommune er borgmester Jesper Würtzen glad for Morten Bødskovs initiativ.

»Jeg regner med at vi kan få en masse gode erfaringer fra de andre kommuner – og at vi kan give vores egne erfaringer videre. Og det er jo altid godt at erfaringsudveksle,« siger borgmesteren og fortsætter:

»En af de ting, jeg har fundet ud af, er, at man ikke har så meget eksakt viden på det her område. Det er blandt andet også det, de 13 millioner som Vestegnens Politi har fået og de tre millioner Ballerup Kommune netop har bevilliget, skal bidrage til – altså at vi kan få noget viden om, hvad der virker i forhold til bandeindsatsen.«

Borgmesteren referer til den partnerskabsaftale som Københavns Vestegns Politi har indgået med Ballerup, Herlev og Gladsaxe Kommuner, hvor disse i fællesskab vil forsøge at forebygge bandekriminalitet og skabe tryghed for borgerne i de berørte boligområder.

Rigspolitiet har givet 13,6 millioner kroner til partnerskabsprojektet og senest har Ballerup Kommune spyttet yderligere tre millioner kroner i kassen.

En fordel at stå sammen

Morten Bødskovs nye initiativ, Tryghedsforum, bliver altså endnu en brik i puslespillet, der forhåbentlig i sidste ende kan danne et billede af, hvilke indsatser der skal til, for at få bedre has på bandekriminaliteten i vestegnskommunerne.

»Det er en fordel, at vi kommuner står sammen. Dermed har vi også langt bedre mulighed for at påvirke beslutninger, der omhandler det her område -for eksempel hvis vi mener, at der er behov for lovændringer,« siger Jesper Würtzen til Ballerup Bladet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *