Ventetiden på skadestuerne er tredoblet
Debat Jane Favasuli skiver i Ballerup Bladet den 20. maj om sine erfaringer med Herlev Hospitals skadestue, som desværre ikke er gode.

Et politisk flertal – uden om Dansk Folkeparti – besluttede sidste år at etablere 1813-systemet, som siden systemet blev sat i kraft den 1. januar har været genstand for massiv kritik.

Alt for mange borgere henvises til at opsøge skadestuerne, og skadestuerne har ikke været bemandet til at kunne tage sig af de ekstra patienter.

Ventetiden i november-december 2013 var i gennemsnit på alle regionens hospitaler set som helhed cirka 40 minutter fra man ankom til man kom i behandling. Efter 1813 blev indført er ventetiderne tredoblet!

Som Favasuli rigtigt skriver bliver man nu sat i kø hos 1813, når man ringer ind og bliver henvist til at skulle på skadestuen. På mange hospitaler venter man nu i gennemsnit langt over to timer fra det tidspunkt man har kontaktet 1813 til behandlingen påbegyndes.

Partierne bag 1813 – Socialdemokratiet, Venstre, Enhedslisten, Radikale Venstre og SF – lovede at 1813 ville føre til bedre service for borgerne. I stedet har 1813 ført til længere ventetid i telefonen, ringere telefonisk udredning, længere ventetider på skadestuerne og stresset personale både på 1813 men også på skadestuerne.

Jane Favasuli skriver, at hun har skrevet til formanden for social- og sundhedsudvalget i Ballerup Kommune. Men skadestuerne er en regional opgave, så Favasuli skulle hellere have skrevet til sundhedsudvalgets formand i Region Hovedstaden, Karin Friis Bach, eller til regionsrådsformanden om sine erfaringer.

I Dansk Folkeparti er vi helt opmærksomme på problemet men temmelig magtesløse, fordi et politisk flertal fastholder opbakningen til et system, som ikke virker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *