Uofficielt irsk mesterskab til Ballerup OK
Orienteringsløb Tre løbere fra Ballerup Orienteringsklub drog i forrige weekend til de åbne irske mesterskaber og hjemtog adskillige medaljer via imponerende præstationer.

På førstedagens sprint i Maynooth vest for Dublin fik Annette Bonde sølv i D50 og Lars Hanghøj bronze i H55. Sprint er intensivt løb over en 2-3 km distance med mange poster, hvilket stiller store krav til hurtige beslutninger.

De efterfølgende dage bød på klassisk orienteringsløb i det bjergrige terræn Wicklow Mountains 50 km sydvest for Dublin. Men hvor mellemdistancen ikke gav nævneværdige placeringer, bød langdistancen på dag 3 på uhørte udfordringer, dramatiske islæt og et irsk mesterskab.

Bjergterrænet var helt åbent og oversået med store øer af græs- og lyngdækket tørv og gennemtrevlet af 5-10 m dybe små kløfter. Stævnets helt store samtaleemne var, at forholdene udover kulde og blæst blev gjort svære af en ualmindelig tæt tåge med en sigtbarhed på helt ned til fem meter.

Tågen var så tæt, at folk for vild selv i parkeringsområdet. Det gav derfor god mening, at løbere uden fløjte blev nægtet start.

Lars Hanghøj Petersen fra Ballerup OK fortæller:

»Under så svære betingelser var der kun et at gøre: bogstavelig talt gå efter kompasset og håbe, man ramte rigtigt!«

Det lykkedes i den grad for Gregers Jørgensen, der kom ind på en suveræn 1. plads i H55 og dermed et uofficielt irsk mesterskab.

At forholdene var vanskelige understreges af, at mange måtte opgive at gennemføre. Alle i klassen H35 udgik bortset fra én løber, der måtte bruge over 4 timer på 7.7 km og 315 højdemeter.

I ungdomsrækkerne forsvandt to løbere i tågen, og et redningshold blev sendt af sted, da de efter lang tid ikke var kommet i mål. Løberne var ganske rigtigt faret vild, men var kravlet nedad bjerget og fik efter lang tids søgen skaffet sig hjælp hos lokale.

Medajlehøsten fortsatte på stævnets afsluttende stafet, hvor Ballerup OK i langt bedre vejr sikrede sig sølv, bl.a. takket være en imponerende spurt af Annette Bonde i det afsluttende opløb.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *