Udvalgsformand: »Sagen må stoppe her«
haveforening.jpg
Det går ikke hurtigt, når der skal køres til haveforeningen Højengen. Og ti år har det også taget for sagen at komme til en afslutning. I hvert fald indtil videre. Foto: Flemming Schiller
Højengen Formanden for Teknik- og Miljøudvalget afviser beboernes kritik om urent kommunalt trav. Hun mener, at kommunen har gjort, hvad de kunne og at sagen har varet længe nok.

Det er et ganske klart billede, som beboerne i haveforeningen Højengen tegner af Ballerup Kommune. Et billede, der indeholder skjulte dagsordener, fortielser og dårlig dømmekraft. Men det billede er ganske enkelt ikke rigtigt, mener formanden for teknik- og miljøudvalget, Helle Tiedemann(A).

»Jeg synes bestemt, at Ballerup Kommune har gjort, hvad vi kunne, for at hjælpe dem. Vi har tilbudt en kompensation og den er indenfor den størrelsesorden, som vi kunne tilbyde. Men hvis det er dyrere, er det ikke vores problem, groft sagt. Kommunen har kørt alt efter bogen, og derfor er dommen jo også faldet ud til vores fordel. Der er altså ikke noget at komme efter. Allerede i 2003 fik beboerne en tidsfrist på i alt fem år. Nu er der gået over ti år, så nu er det på tide, at den sag får en afslutning,« siger Helle Tiedemann, som dog personligt godt kan forstå, at beboerne er kede af det.

Forståelig kamp

»Det er jo et dejligt sted og jeg kan godt forstå, at de gerne vil beholde det og er kede af det. Det er helt forståeligt. Men rent juridisk er der ikke noget at komme efter. Kommunen har været derude ad flere omgange og har bakket dem op med hensyn til at få gang i noget økologi. Men det lykkedes ikke. Men fristen er blevet sat klart for dem fra begyndelsen. Så at vi skulle have brugt dem som billig arbejdskraft og haft en skjult dagsorden er ganske enkelt ikke rigtigt,« siger Helle Tiedemann, som har været med i sagen helt fra begyndelsen.

Hun påpeger, at det rent faktisk kommer til at koste kommunen en hel del penge at gøre området klar til fremtiden, selvom beboerne har ryddet en del allerede.

»De er naturligvis velkomne til at kæmpe for deres område og tage sagen til næste retsinstans. Jeg tror ikke, at de får så meget ud af det, men det er deres sag. Jeg kan i hvert fald sige, at som kommune har vi ikke dårlig samvittighed. Vi har opført os helt efter bogen. Men personligt kan jeg sagtens se, at det er kedeligt for dem. Men nu må sagen slutte,« siger Helle Tiedemann.

Ifølge planen skal området udlægges til rekreativt område og med tiden skal det formentlig bebygges med enten erhverv eller boliger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *