Triatlon for bredden
triatlon-2013-1-copy.jpg
triatlon Triatlon er ikke kun for elitesportsfolk.

Mange tror, at det kun er elitesportsfolk, der dyrker triatlon, da det er hele tre sportsgrene på én og samme gang; svømning, cykling og løb. Men ifølge Pia Jørgensen fra Triton Tri er det slet ikke tilfældet:
»Triatlon er OGSÅ for eliten. Men virkeligheden er, at rigtig mange motionister og ganske almindelige dødelige husmødre og -fædre har kastet sig over sporten,« siger hun.
Her i Ballerup blev der sidste år taget initiativ til et lokalt triatlon. Svømmeklubben Triton, DCR Ballerup og Ballerup Atletik Klub fik i samarbejde med Team Ballerup stablet et succesfuldt arrangement på benene – og nu er de klar igen.
Grundlovsdag, torsdag den 5. juni klokken 13 holder de Ballerup Triatlon i Ballerup Idrætspark.
Distancerne er til at overskue: 200m svøm, 18 km cykling og 4 km løb eller for de lidt mere øvede: 400 m svøm, 36 km cykling og 8 km løb.
Pia Jørgensen understreger, at der ikke er noget at frygte – selv ikke for ’’nybegyndere’’.
»De fleste bekymrer sig mest om svømningen men fakta er, at der ikke er restriktioner på hvilken svømmestil der skal svømmes. Så alt fra butterfly til hundesvømning er tilladt,« siger hun.
»Cykelturen kan foregå på en smart racercykel eller på en gammel havelåge,« tilføjer hun og understreger dog, at den selvfølgelig skal være lovlig og at man skal have cykelhjelm på.
Løbeturen kan man også tage i sit eget tempo.
»Om du spæner afsted eller går hele vejen er ikke vigtigt, for du er jo på vej i mål,« siger Pia Jørgensen.
Tilmelding til Ballerup Triatlon kan ske på hjemmesiden www.triatlonballerup.dk frem til 1. juni.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *