Svar på tiltale
Debat I forbindelse med valget til Europa-Parlamentet finder 3F’eren Johnny Andersen og Enhedslistens John Flyr sig kaldet til at kritisere DF her i Ballerup Bladet.

Det skal de naturligvis have lov, men jeg synes nu, at de skal have lidt svar på tiltale.

Johnny Andersen kører i den klassiske rille om, at det er Dansk Folkeparti alene, der har ændret dagpengereglerne. DF har ikke 90 mandater og dermed absolut flertal i Folketinget, og det er da vist en socialdemokrat, der er statsminister for tiden, så den holder bare ikke.

Faktisk har DF i flere omgange i lyset af krisen foreslået, at der bliver set på dagpengereglerne igen, men det har Helle Thorning-Schmidt afvist. Så hvis Johnny Andersen gerne vil have ændret dette, så må han hive fat i Socialdemokratiet.

John Flyr peger helt korrekt på, at vi er presset af EU, når det gælder for eksempel østarbejdere og det sociale område. Det er vi i DF helt enige i. Det er blandt andet derfor, at vi vil have indført et velfærdsforbehold.

1 kommentar om “Svar på tiltale”

 1. Jørgen Flyr siger:

  Tiltale er en ting, men eftertanke ville være bedre:

  DF var ikke alene om at dagpenge-forringelserne, men udspillet var deres, så stop hykleriet.
  24. maj 2010 kunne man læse på http://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/article1351116.ece
  Dansk Folkeparti overrasker i spareforhandlinger og foreslår at halvere dagpengeperiode fra fire til to år – i stedet for fastfrysning af overførselsindkomsterne

  http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/article2278733.ece?track=lokalavisen
  8. Maj 2014
  Messerschmidt i slingrekurs om social dumping
  Lørdag demonstrerede han imod social dumping sammen med 3F. I januar stemte han for en begrænsning af strejkeretten i EU. Morten Messerschmidt kan kritiseres for politisk hykleri.

  Det er tankevækkende at medierne fremstiller DF som modstandere af EU, for når EU i 2010 krævede sociale nedskæringer i Danmark med 14 mia. over en 3-årig periode, var DF med til at gennemføre disse forringelser. DF er EUs forlængede arm i Danmark og med til at smadre vores velfærdssystem.

  Jeg hedder ikke John, er ikke medlem af Enhedslisten, men af Folkebevægelsen mod EU.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *