Svagtseende frygter ny center-trappe
trappe.jpg
Den er stejl og svær at se, den nye trappe i Ballerup Centret. Nu vil Handicarådet have gjort noget ved den inden nogen falder ned og kommer galt afsted. Foto: Flemming Schiller
Klage Handicaprådet frygter ulykker på ny trappe i Ballerup Centret og kræver afmærkning. Der er ikke råd til effektiv afmærkning, siger ejeren.

En ny trappe på første sal af Ballerup Centret giver nu anledning til sure miner hos en del af brugerne af centret.

Trappen er en almindelig trappe bygget som erstatning for den hidtidige trappe på 1. salens »torv«. Den er bygget lige mellem Cafe Signe og Matas og er meget mørk, uden afmærkning på trappetrinene og går ned i en meget smal og mørk skakt.

Det mener i hvert fald en del kunder med synshandicaps og derfor er de gået til kommunens handicapråd med sagen. De frygter ulykker, fordi trappetrinene er svære at se på den stejle trappe.

Trappe-1

Men trods gentagne henvendelser til Datea, der ejer Ballerup Centret, har det ikke givet noget svar og handicaprådet føler sig i den grad ignoreret af Datea.

»Mange af de svagtseende kan ikke se trinene på den mørke trappe og derfor vil vi gerne have afmærkninger på trappetrinene. Det er meget normalt, når man ikke har en meget veloplyst og bred rulletrappe. Mange af brugerne er simpelthen bange for, at de falder ned og kommer galt afsted på trappen,« siger Alice Thulesen, medlem af handicaprådet i Ballerup Kommune og repræsentant for netop blinde og svagtseende. Hun påpeger, at trappen rent faktisk er meget stejl og at et fald kan være farligt.

Føler sig ignoreret

For over en måned siden henvendte Handicaprådet sig til Datea, som man tidligere har haft et godt samarbejde med. Men trods henvendelser via mail og på telefon har det ikke været muligt at få et svar fra den nye direktør i Datea, Stig Risbjerg Hansen.

»Jeg har samlet set ringet omkring 50 gange. Jeg har skrevet mails til ham, hvor jeg påpeger problemet og fortæller, at der rent faktisk er tale om en sag, hvor deres kunder risikerer at komme til skade. Men jeg bliver ignoreret,« siger Alice Thulseen, som undrer sig over passiviteten.

»Vi plejer at have et fortrinligt samarbejde med Datea og har haft det igennem mange år, så det undrer mig, at de slet ikke reagerer. Især fordi det faktisk handler om en farlig indretning i centret,« siger Alice Thulesen.

trappe_4

Men der er gjort noget, mener Stig Risbjerg Hansen, som rent faktisk svarer på Ballerup Bladets henvendelse. Han påpeger i øvrigt, at han har svaret på Alice Thulesens henvendelse, men at hun ikke var at træffe den gang, da hun var til behandling.

»Vi har to-tre gange sat noget afmærkningsbånd på trinene, som man plejer at gøre. Men det har vist sig ikke at holde. Det bliver hurtigt slidt af. Så næste skridt er at placere led-lys ved trinene. Det koster mange penge, og det er der ikke sat midler af til på budgettet, så det kan ikke blive aktuelt lige nu,« siger Stig Risbjerg Hansen.

Nye ideer på bordet

Han opfordrer handicaprådet til at henvende sig igen og eventuelt selv gå i deres bagland for at komme på gode ideer.

»Vi er meget villige til at gå i dialog med dem og vi opfordrer rådet til at snakke med for eksempel Dansk Blindesamfund, der ganske givet er stødt på problemet før. De har muligvis nogle gode ideer til en praktisk løsning,« siger Stig Risbjerg Hansen, der ad den vej vil undgå at skulle opfinde den dybe tallerken to gange.

1 kommentar om “Svagtseende frygter ny center-trappe”

  1. Jørgen E. Christensen siger:

    Det virker håbløst på mig at man i 2014 ikke tænker handicappede ind i en sådan løsning. Og hvis man fra starten af havde gjort det, ville man helt sikkert have fundet en ganske billig løsning. Hvorfor dyrt LED-lys og tape? Hvad med simpel maling eller lignende? Det kan godt nok ikke koste meget at etablere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *