Skovlunde Byparks sø tørlagt ved en fejl
Søen-i-Skovlunde-Bypark-2-copy.jpg
Kommunen ville reparere et afløb, men det resulterede i stedet i en voldsom afvanding af søen. Nu arbejdes der på, at få den tilbage til normal stand igen. Foto: Hans-Jørn Christensen
Vandmangel Søen i Skovlunde Bypark er blevet delvis tørlagt på grund af en fejl i arbejdet med at reparere et afløb. Kommunen arbejder på at få reetableret vandstanden hurtigst muligt.

I sidste uge fik Hans-Jørn Christensen fra Skovlunde sig en kedelig overraskelse på sin tur gennem Skovlunde Bypark.

»Jeg har aldrig har set så lidt vand i den sø. Der mangler vel nok noget over en halv meter vand, og med den regn vi har haft i den seneste tid, har dette ikke noget med varme og tørke at gøre. Desuden er der lukket af for det springvand, som plejer at springe,« skrev Hans-Jørn Christensen undrende til Ballerup Bladet.

Og jo, Hans-Jørn Christensen havde ganske ret. Der var noget helt galt i Skovlunde Bypark, det kan kommunens centerchef for miljø og teknik, Karin Langendorf, bekræfte:

»I forbindelse med forberedelsen af etablering af det nye kunstprojekt i Skovlunde Bypark, fandt man det nødvendigt at reparere et afløb fra søen. Følgearbejdet ved det gjorde, at søen ved en fejl blev delvis tørlagt. Det har ramt de dammuslinger, som er med til at renholde søen,« fortæller hun og tilføjer:

»Heldigvis lykkedes det med mange borgeres hjælp at redde en del af muslingerne ved at flytte dem ud på dybere vand.«

Der er sat prop i nu

Kommunen har fredag bedt en entreprenør om at sætte en prop i afløbet, så der ikke løber mere vand fra søen, der forhåbentlig snart bliver fuld af vand igen.

»Vi vil arbejde på hurtigst muligt at få reetableret vandstanden. Samtidig vil vi om muligt benytte den uheldige situation med lav vandstand til at få foretaget en stærkt tiltrængt rensning af søbredden,« siger Karin Langendorf.

Det kommende kunstprojekt i Skovlunde Bypark er lige på trapperne og skal placeres ved søen. Det er kunstneren Anja Franke, der med støtte fra Statens Kunstfond, står bag værket, som kommer til at være en slags tæppe bygget i fliser.

Samtidig får parken nyt indgangsparti og en ny sti, som skal føre ned til kunstværket ved søen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *