Skolestruktur skaber afstand
Debat Alle partierne i kommunalbestyrelsen står bag et nyt forslag om en ændret skolestruktur.

Med forslaget reduceres skolernes øverste ledelse til nogle få personer, og den øverste ledelse vil komme langt væk fra den enkelte lærer.

Samtidig skal de nuværende forældrebestyrelser skrottes og erstattes af superbestyrelser, der skal dække flere skoler. Der vil derfor blive meget langt fra de, der beslutter, til de, det vedrører: lærere og elever.

Det vil især i disse tider med en ny skolereform være ødelæggende, da skolelederne jo netop er sat i centrum med skolereformen. Lærerne og i sidste ende elever vil blive ladt i stikken, når der bliver alt for langt fra top til bund.

Hvis Ballerups folkeskoler skal levere, har vi brug for engagerede lærere.

I SF er vi ikke enige i forslaget som helhed. Der er dog dele af forslaget, hvor man ligefrem har lyttet til SF. Det drejer sig om, at specialskolerne bliver knyttet til folkeskolerne. Det har SF tidligere foreslået i kommunalbestyrelsen uden at få det gennemført.
Med den nye struktur sker det, og det er vi glade for især på vegne af eleverne i specialskolerne. De kommer nu meget nærmere et normalt miljø, og det vil de få glæde af resten af deres liv.

1 kommentar om “Skolestruktur skaber afstand”

  1. Thomas Fogh siger:

    Kære Miasser ( og jeg mener kære )

    Der bliver mindst tre ledere på alle skoler. En for hver afdeling på alle matrikler. Den overordnede leder har to matrikler under sig. Men det er blandt andet for at kunne tilbyde valgfag og optimere klassestørelserne. Ser du på et kort over hvor børn bor i Ballerup vil det være naturligt at sammenlægge skoledistrikter. Så undgår man forhåbentligt at skulle sammenlægge klasser midt i et skoleforløb. Det er som jeg forstår planen. Prisen er som du beskriver at der kun kommer en fælles skolebestyrelse, andet ville være tåbeligt. Vedr. ledelserne er de altid på kursus eller på rådhuset alligevel 🙂

    Mvh Thomas Fogh lærer og kontaktperson Enhedslisten Ballerup

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *