S svigter dumping-kampen
Debat Her i Ballerup Bladet svarede jeg for nyligt på et udfald mod Dansk Folkeparti fra den ihærdige socialdemokrat Per Mortensen.

Det har så fået Per Mortensen til at komme med et nyt udfald, og jeg må sige, at det desværre udstiller partiets aktuelle problemer:

Selv om Socialdemokratiet har statsministerposten, er man mere optaget af at angribe andre, end man er af at regere landet og finde løsninger til gavn for danskerne. Det er noget af en falliterklæring og et tydeligt tegn på, at vi trænger til en ny regering.

Men Per Mortensen skal selvfølgelig have svar. Han beskylder DF for ikke at have gjort noget ved social dumping. Det er en gammel og usand socialdemokratisk traver, som også er kommet fra statsminister Helle Thorning-Schmidt.

DF har været og er meget optaget af problemet, og for eksempel i 2008 indkaldte vi daværende beskæftigelsesminister, Claus Hjort Frederiksen, i samråd om netop social dumping, da vi var meget bekymrede over følgerne af EUs udstationeringsdirektiv.

Hvis vi holder os til nutiden, er hverken statsminister Helle Thorning-Schmidt eller resten af den aktuelle S-top optaget af at løse problemet, for så ville man sammen med DF gøre noget ved det.

For skal der for alvor gøres op med løntrykkeri og social dumping, så skal vi have et opgør med reglerne om fri bevægelighed inden for EU, der giver andre EU-borgere, eksempelvis lavtlønnede østeuropæere, mulighed for at rejse til Danmark og arbejde.

Det vil den EU-begejstrede Thorning ikke være med til, og dermed er det hende og regeringen, der svigter i kampen mod social dumping.

4 kommentarer om “S svigter dumping-kampen”

 1. Jørgen Flyr siger:

  Dansk Folkeparti syltet ind i EU-politikken.

  Per Skårup gør sig til talsmand for at vi trænger til en ny regering for at slippe af med EU-politikken. Men det vi trænger til er en først og fremmest en ny politik der ikke medvirker til groft overfald på almindelig mennesker levevilkår, løn- og arbejdsforhold. DF var initiativtager til at VK-regeringen sammen med O fik gennemført forringelser i dagpenge og efterløn. Efterfølgende har den Socialdemokratisk ledede regering bistået af Dansk Folkeparti, Konservative og Venstre har som nikkedukker valgt at følge EUs krav om nedskæring i vores velfærdsydelser, fx. indførelse af forringelser af kontanthjælp,. uddannelsesstøtte og førtidspension.

  EU blander sig også i vores dagpengeregler og meget andet. Tager vi løndumpning, ser vi at EU-direktiver indebærer at udenlandske arbejdstagere lovligt kan arbejde for EUs mindstelønninger i Danmark, det fremgår direkte af Lissabon-aftalen. Synes du som vælger, at det er i orden at en bygningsarbejder kan komme til Danmark og arbejde for 115 kr i timen i.h.t. EUs mindsteløn, når en bygningsarbejder i Danmark har 180 kr i timen.
  På det sociale område er vi også presset fra EU, som kræver at vi skal privatisere vores velfærdsydelser. Det på trods af at hver 4. borger i EU lever i fattigdom. EU har indført social dumpning.

  Vi skal ikke have mere EU, vi skal ud af EU, og her er Folkebevægelse mod EU de eneste du kan stemme på. Lad desuden os få en folkeafstemning, som i England, om vores medlemskab af EU. Det vil sikre Danmark en besparelse på 13 mia. kr. årligt.

 2. Per Mortensen A siger:

  Jeg siger tillykke til Peter Skaarup og DF .
  At de på 10 år fik taget sig sammen og kaldt Hjort Frederiksen i sammenråd i 2008.
  Om Social dumping

 3. Niels Gulbech-Eiruff siger:

  Endnu et indlæg fra DF-toppen, som atter kommer deres lokale medlem Lone Madsen til undsætning.

  Det interessante er, at Lone Madsen på intet tidspunkt selv har formået, at svare på den stribe af udtalelser/spørgsmål til hendes læserbreve, som vi er fremkommet med.
  Hun er krøbet i flyverskjul og sender kun egne/partiets? tidligere indlæg her i avisen gentagne gange (senest den.29. april), . En noget besynderlig debatform.

  Og så er det, at Peter Skaaruo forsøger, at komme til undsætning. Endnu et festligt indslag i vores lokale politiske debat, som åbenbart er så skarp og farlig for DF, at “høvdingen” skal på banen flere gange med forskellige “flugt-forsøg” fra partiets eget ansvar omkring social dumping.
  I manegen forsøger den gode Skaarup, at vende tingene på hovedet og bilde den store befolkning i Ballerup ind, at man selvfølgelig støtter fagbevægelsen og den danske model. Et standpunkt, som var det stik modsatte sidste år, hvor man gik ind og støttede Restaurant Vejlegården og dermed dårlige arbejds- og lønforhold. Med andre ord; social dumping via en gul fagforening. Pris for støtten. En gang stegt flæsk!

  Så kære Peter Skaarup, det var endnu et godt forsøg, som du muligvis kan rejse med andre steder. Men her i Ballerup er vi mange, som kender DF’s historie og politik, hvilket du burde have vidst, såfremt du havde læst alle indlæggene omkring din partifælles læserbreve og forholdt dig til disse i stedet for, at slå automat-piloten til, som er for nem, gennemskue.

 4. Birgit siger:

  Så vidt jeg husker, meldte DF sig i hylekoret i forbindelse med Vejlegårdskonflikten, der ville afskaffe både strejke og konfliktretten. Det er utroligt, som de nu pludseligt gerne vil ind i varmen hos fagbevægelsen og lege rød stue. Det er de ikke.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *