Rådet skal bruge unge
ungdomsråd-copy.jpg
Der skal nye ansigter til i Ballerup Kommunes ungdomsråd. Og nu er der valg til rådet. Der afholdes infomøde den 15. maj om rådet og det arbejde, de gør. Foto: Privatfoto
Valg Unge der gerne vil være med til at have indflydelse på byens arrangementer kan nu melde sig til kommunens ungdomsråd.

Der går rigtig mange unge rundt med gode ideer til, hvad der kan ske af nye og spændende ting i Ballerup Kommune. Og mange har både gode og nyskabende ideer.

De kan nu være med til at sætte dagsordenen i kommuens ungdomsråd, der siden 1986 har fungeret som et upartisk råd, som høres af lokalpolitikerne, når der skal sættes gang i aktiviteter og arrangementer for unge.

Rådet har 17 pladser og et ukendt antal suppleanter, og har været med til at udforme ungdomsboliger, indrette parker og mange andre ting og politikerne konsulterer ofte rådet for at høre, hvad der rører sig blandt de unge.

Alle unge i Ballerup kan desuden bruge ungdomsrådet, hvis der er noget, de er utilfredse med i deres skole, i fritiden eller på andre måder. Rådet kan så tage sagen op og drøfte det med politikerne.

Nyt råd på vej

Der er nu igen valg til Ungdomsrådet og derfor opfordres alle til at være med. Torsdag den 15. maj er der infomøde om rådet og dets arbejde, så hvis man er mellem 15 og 25 år og gerne vil være med til at sætte dagsordenen blandt de unge, så kan man møde op klokken 19 i Vognporten og høre mere.

Blandt de markante ting, som ungdomsrådet har sat i gang kan nævnes udveksling af elever fra Danmark og andre europæiske lande, arrangeret koncerter, bestyret Baltoppen Bio, arrangeret Youthcamp i 2011 og mange andre store arrangementer, der har sat sit præg på kommunen.

Ungdomsrådet har sit eget hus, Ungdomskulturhuset Vognporten på Sct. Jacobsvej 1, hvor de unge selv styrer og holder huset kørende. Her findes både netcafe, lydstudie, fotostudie, værksted og masser af plads til at hænge ud og være sammen på egne præmisser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *