Pædagogerne er fyrtårne
Debat Laurits, 5 år, var til Børnehuset Måløv Bys farvelparty, for de børn, der nu forlader børnehaven og fortsætter i BFO i denne uge.

Laurits er helt uforbeholden i sin mening om sine/vores pædagoger: Vi har da bare verdens bedste ”voksne”.

Og Laurits har også kun mødt masser af omsorg, kærlighed og udvikling fra sine pædagoger i vuggestue og børnehave. Anerkendende og stimulerende hverdag, med udfordringer for børnene – hele tiden afpasset efter alder og behov.

Tak fra Laurits til topprofessionelle pædagoger. Line, Lisbeth, Joy, Ea, Anne-Grethe og kommunens mange, mange pædagoger – ”Byens perler”.

Ballerup kommune har tidligere været karakteriseret ved at have gode normeringer, så nærvær og pædagogiske opgaver for vores børn bliver prioriteret….og der er samtidig plads til at tage sig af de børn, hvor den negative sociale arv slår igennem. Vores pædagoger kan sætte ind tidligt, og hjælpe de børn fra familier med færre eller ingen ressourcer.

Internationale undersøgelser viser, at den positive effekt af et stimulerende og inkluderende miljø i de tidligste år, har afsmittende effekt langt op i skolealderen.

Vil vi prioritere eksempelvis at bryde den negative arv, dæmpe rekruttering til bander etc, skal der også sættes ind på førskoleindsatsen.

Indsatsen skal styrkes i børns første leveår. Og dér er pædagogerne fyrtårnene.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *