Nej til EU-patentdomstolen
Debat Den 25. Maj skal vi til afstemning om EU-patentdomstolen.

Dansk Folkeparti stemmer nej til EU-patentdomstolen af flere grunde. Først og fremmest fordi der er en stor usikkerhed forbundet med, hvordan EU-patentdomstolen kommer til at fungere i praksis, og det derfor er en god ide på nuværende tidspunkt at sige nej.

Indtil vi har set hvordan den udvikler sig i praksis, idet Danmark på ethvert tidspunkt altid kan melde sig ind, hvis det på sigt viser sig at være en god ide – så vi har altså mulighed for at afvente og se tiden an.

Desuden vil det jo stadig være muligt for danske virksomheder at søge et EU-patent, selv om Danmark ikke er med i EU’s patentdomstol, og man kan så tage EU-patentet ved siden af det danske patent.

Dette giver så den fordel at hvis en mindre dansk virksomhed, taber en patenttvist mod en stor international virksomhed, ved en domstol i f.eks. Rumænien? Så har denne mindre virksomhed ikke tabt sit patent i Danmark, hvilket den jo ville gøre, hvis Danmark var med i EU-patentdomstolen.

En anden fordel ved at stå udenfor EU-patentdomstolen, er at kunne føre sin patentsag på dansk, i Danmark. Det ville man ikke kunne gøre hvis man var med i EU-patentdomstolen, så ville det lille firma være tvunget til, at føre sine sager i det land hvor patent var blevet brudt, på et fremmed sprog og hvor korruption måske mere er reglen end undtagelsen.

1 kommentar om “Nej til EU-patentdomstolen”

 1. Jørgen Flyr siger:

  Er du imod absurde patenter, hvor man fremover kan tage patent på hvad som helst:

  Stem NEJ 25. maj.

  Tag nu den propaganda video som METAL har lavet, som de kalder “Stem ja til gode danske ideer”.
  Danske virksomheder vil jo stadig kunne søge enhedspatentet, selvom vi siger nej. Det betyder blot at de så også skal søge et dansk patent, ligesom de skal i Polen og Spanien som allerede har valgt at stå udenfor.
  Et dansk patent koster 5800 og da det primært er de store virksomheder der udtaget patenter, så tvivler jeg på det bliver et stort problem.
  Hvor der ikke sker det store ved at sige Nej, så løber vi en risiko ved at sige Ja og det bliver næppe nemt at komme ud af igen, hvis vi fortryder.
  Hvorfor dog løbe denne unødvendige risiko?

  Ifølge Dansk Industri er det kun 650 virksomheder herhjemme, som har et europæisk patent i dag. De kan alle sammen bruge det nye system og spare de penge, som det gamle europæiske patent er dyrere end det nye EU-patent, også selvom vi stemmer nej. Til gengæld slipper de 300.000 andre virksomheder for alle de ulemper, patentdomstolen vil betyde herhjemme.

  Underlægges Danmark EU’s patentdomstol, så vil det betyde, at næsten alle de 60.000 nuværende europæiske patenter, som årligt godkendes, vil gælde herhjemme. Det er meget dyrt for små og mellemstore virksomheder at finde rundt i så mange patenter og at skulle betale patentlicenser, som i dag er gratis. Samtidig vil de mange nye patenter øge risikoen for utilsigtede krænkelser af patenter, patentretssager og angreb fra patenttrolde. Alt sammen vil koste jobs og konkurrenceevne.

  Apple bruger flere penge på retssager om patenter end på teknisk udvikling.

  De har nu også taget patent på runde hjørner:

  http://beep.tv2.dk/article/apple-har-patent-p%C3%A5-moderne-former-og-runde-hj%C3%B8rner

  For saglig kritisk på et ikke racistisk grundlag:
  Stem på Folkebevægelsen mod EU

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *