Ministerbesøg hos Novo Nordisk i Måløv
Ministerbesøg-hos-Novo-1-copy.jpg
Socialdemokraterne Jeppe Kofod og Henrik Sass Larsen var hos Novo for at snakke patentdomstol. De og Novos patentchef Lars Kellberg er helt enige om, at en fælles europæisk patentdomstol er en god ting - og håber på et ja ved folkeafstemningen søndag. Foto: Pressefoto
Patentdomstol I går eftermiddag var Socialdemokraternes spidskandidat til Europa-Parlamentsvalget Jeppe Kofod og partifællen Erhvervs- og Vækstminister Henrik Sass Larsen på besøg hos Novo Nordisk i Måløv.

Her skulle de blandt andet mødes med Novo Nordisks Patentchef Lars Kellberg for at snakke om Novo Nordisks udfordringer i forbindelse med patentbeskyttelse.

»Novo Nordisk støtter op om patentdomstolen, fordi den vil gøre det europæiske system for patentbeskyttelse mere enkelt og pålideligt. Effektiv patentbeskyttelse er hele grundlaget for, at vi kan udføre dyr og tidskrævende forskning og udvikling af nye forbedrede lægemidler og medicinsk udstyr,« siger Lars Kellberg.

»I dag er det meget dyrt og besværligt at beskytte sit patent i Europa. For at kunne bruge et patent i Europa risikerer danske virksomheder på samme tid at skulle føre den samme retssag ved flere landes domstole,« tilføjer Jeppe Kofod (A).

Ministerbesøg-hos-Novo-(2)-copy Ministerbesøg-hos-Novo-(3)-copy Ministerbesøg-hos-Novo-(4)-copy Ministerbesøg-hos-Novo-(6)-copy

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *