Måløv holder DM i skolebadminton
Badminton 13 klasser fra skoler i Ballerup Kommune er med ved DM i skolebadminton

4000 børn fra hovedstadsregionens skoler giver hinanden kamp til stregen i DM i skolebadminton den 5.-15. maj.

I Ballerup Kommune er 13 klasser fra henholdsvis Østerhøjskolen, Thomasskolen, Måløv Skole, Ballerup Ny Skole og Hedegårdsskolen med i dysten i Måløv Hallerne mandag den 12. maj.

Dagens program er både badminton og lege/spil, så alle elever i klassen får en aktiv og forhåbentlig sjov dag med sport.

Formålet med skoleturneringen er at bruge det kommende verdensmesterskab i badminton, som afholdes i Ballerup til august, som afsæt til at styrke børns glæde for sport og i særdeleshed badminton. 15 badmintonklubber i 13 af hovedstadsregionens kommuner arrangerer skoleturneringen. I Ballerup er det Måløv Badminton Club som er arrangør.

»Vi er rigtig glade for i samarbejde med Badminton Danmark at kunne tilbyde denne unikke mulighed til kulturregionens børn. Forhåbentlig er de mange tiltag på dagen med til at give mange skolelever ikke kun en god badmintonoplevelse, men også en unik mulighed for at opleve en stor idrætsevent. Og så er det også en god mulighed for os, at synliggøre kulturregionens klubber for børnene. Jeg er også rigtig glad for, at de lokale badmintonklubber bakker op om projektet,« siger Idræts -og fritidsinspektør i Ballerup Kommune Peter Bøgelund.

Fakta: Om turneringen

Alle klasser får minimum tre kampe, og dagen slutter med en finale, hvor kommunens vinderklasse bliver kåret.

Vinderklassen går videre til et finalestævne i hovedstadsregionen, og endelig er der fire klasser fra finalestævnet, der skal spille om de endelige placeringer i Ballerup Super Arena i forbindelse med VM i badminton.

Badminton Danmark har sendt badmintonudstyr ud til 210 skoler i hovedstadsregionen, udarbejdet undervisningsmaterialer, og alle deltagende klasser får billetter til en klassetur til VM i Ballerup Super Arena (25.-31. aug. 2014).

De lokale badmintonklubber stiller med frivillige på dagen, og klubberne er efterfølgende klar til at modtage eventuelle nye medlemmer.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *