Karatefamilie til EM
Karatefamilien-Kjøng-copy.jpg
Familien Kjøng ved EM. Øverst fra venstre: Andreas Kjøng Sjöblom, Dina Kjøng, Walther Kjøng og Anne Kjøng. Nederst tre deltagere fra Kjøngs karateklub Yujo-kai: Mads Hietala, Matilde Bang Fuglsang (med guldmedalje) og Nadja Sommer. Foto: Privatfoto
Karate Den 9.-11. maj var der europamesterskaber i Shotokan Karate i Dresden i Tyskland. 23 lande havde sendt deres landshold.

På det danske SKIF (Shotokan Karate International Federation) landshold deltog en familie fra Ballerup: Dina Kjøng, Anne Kjøng og Walther Kjøng.

Anne og Walther Kjøng, der i dag er henholdsvis 58 og 61 år, startede sammen til karate i 1973 og har trænet lige siden. Alle deres børn, Dennis 39, Cindy 31 og Dina 25 har trænet fra små og har alle været eller er på landsholdet. Desuden driver familien Kjøng karateklubben Yujo-kai, som ligger i Glostrup.

Dina Kjøng var udtaget som seniorkæmper, Anne og Walther Kjøng som Masters.
På førstedagen markerede Anne Kjøng sig ved at vinde over Italien, England, Kroatien, Rusland, Irland, Ukraine og Tyskland – og dermed sikre sig en bronzemedalje.

Walther Kjøng nåede frem til semifinalerne, hvor han dog blev slået på marginalerne. Det samme skete for datteren Dina Kjøng, da hun dagen efter stillede op i kata. Også hun kom i semifinalen, hvor hun i point lå på førstepladsen, men lavede en fejl og kom ikke på medaljeskamlen.

Ved mesterskabet var to fra familien Kjøng også repræsenteret som dommere; Anne Kjøng og Andreas Kjøng Sjöblom. Begge har den højeste danske dommergrad i både Dansk Karate Forbund og i SKIF.

»Det er vigtigt, at man på trods af alder udfordrer sig selv og sætter sig mål, der sikrer, at man holder sig fysisk aktiv og sund,« siger Walther Kjøng.

Han og Anne håber, at deres deltagelse vil inspirere andre til at trodse alder og fordomme og kaste sig ud i udfordringer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *