I cafeen er vi én stor familie
Cafe_Hans_J_rgen_2-copy.jpg
Cafeen i Skovlunde Kulturhus, der drives af Hans Jørgen og andre frivillige, er et populært mødested. Men de kan godt bruge nogle flere frivillige, så de kan udvide åbningstiden. Foto: Privatfoto
Frivillighed Hans Jørgen er én af de frivillige, der er med til at holde gang i Skovlunde Kulturhus’ hjerte

»Der går lidt gammel cirkushest i mig – jeg har altid godt kunne lide at betjene folk,« siger Hans Jørgen, der lige har hentet et glas vand til én af de tre damer, der sidder og hygger sig med frikadellemad, kage og kaffe ved et bord i cafeen i Skovlunde Kulturhus.

Den syngende udtale afslører, at Hans Jørgen Frandsen stammer fra Lolland, men siden 1970 har han boet i Skovlunde. Og da han gik på pension, gik der ikke lang tid, før han kom forbi cafeen til en kop kaffe og et stykke kage – og blev en del af den familie, han omtaler husets ansatte og frivillige som.

»Når man går ud af arbejdsmarkedet, bliver verden bliver måske lidt lille, hvis man bare går og piller ukrudt op,« forklarer han, og får straks en lille spøgefuld stikpille fra en af bibliotekets besøgende om, at ukrudtet da stadig skal pilles op.

Husets hjerte

For i cafeen er man i hjertet af kulturhuset, hvor mange passerer igennem og en del slår sig ned, så der bliver hilst og udvekslet bemærkninger på kryds og tværs.

Cafeen, der har levet en lidt omskiftelig tilværelse i takt med ombygningerne af Skovlunde Kulturhus, kan i øvrigt prale af en økologiprocent tæt på 70 og hviler i sig selv økonomisk.
»Det kan kun lade sig gøre, fordi vi er helt baseret på vores frivillige, der er engagerede og laver meget fra grunden – blandt andet bager kagerne,« forklarer Susanne Barfod, leder af Skovlunde Kulturhus.

Susanne Barfod håber også på, at flere har lyst til at give en hånd med, for i øjeblikket rækker ambitionerne længere end de frivillige kræfter. Man vil blandt andet gerne holde cafeen åben alle ugens fem hverdage – ikke kun tirsdag, onsdag og torsdag, som det er nu.

Tjansen som frivillig får de varmeste anbefalinger med af Hans Jørgen:

»Det er med til at holde liv i lokalområdet og hyggeligt, at folk kan komme her for en kop kaffe. Og så har man det sjovt som frivillig i cafeen, hvor man møder mange søde mennesker og får en sludder.«

Cafe_Hans_J_rgen_1-copy

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *