Hvordan kan vi sikre danske arbejdspladser
Debat I Folketingets beskæftigelsesudvalg har fem ud af ni aldrig haft berøring med arbejdsmarkedet.

Det gælder bla. ministeren, Jacob Engel Schmidt (V) og Joakim B Olsen (LA) hvor de sidstnævnte mener, at det er OK at underbyde overenskomsterne.

Det er bare almindelig god konkurrence. Sådan argumenterer de imod Enhedslistens forslag om arbejdsklausuler i alle offentlige kontrakter. Klar tale, Venstre og Liberal Alliance synes det er OK, at virksomhederne konkurrerer på unfair vilkår. Liberalisterne vil ikke bekæmpe social dumpning.

Mette Frederiksen mener i debatten om at pålægge alle kommuner arbejdsklausuler i alle offentlige kontrakter, er i strid med EU-retten. Det er det ikke, når staten kræver, det eller når enkelte kommuner kræver det. Hvori består forskellen fru beskæftigelsesminister?

Sagen er naturligvis den, at en overholdelse af ILO-konvention ikke er i strid med EU-retten, heller ikke hvis folketinget følger Enhedslistens forslag om at pålægge alle kommuner at indføre arbejdsklausuler i alle kontrakter. (Arbejdsklausulerne kræver danske løn- og arbejdsforhold).

Beskæftigelsesministeren modtog forslaget om ID-kort på byggepladser meget positivt. Men hun mener ikke, vi skal vedtage det nu. Men hvornår så?

Sikkert i en situation, hvor regeringen vil kræve en modydelse af en eller anden art. Det er en besynderlig måde at lave politik på.

Selvom regeringen SF og Enhedslisten er enige om at indføre ID-kort er et gode i kampen mod social dumpning, vil regeringen ikke hugge til. Forstå det, hvem der kan – og imens at danskere dumpes på kontanthjælp, klarer tusindvis af udlændinge jobbet til underbetaling.

Siden 2008 er oprettet 10.000 arbejdspladser i Polen. Det er ikke alene lav løn, der lokker danske industribosser til at flytte arbejdspladser ud af landet. I flere tilfælde har danske virksomheder oveni modtaget store millionbeløb fra EU til at flytte job fra Danmark til Polen. Det afslører opgørelser fra det polske Ministerium for Regional Udvikling, som Fagbladet 3F har gennemgået.

Fem store, danske virksomheder har modtaget i alt 111 millioner kroner i støtte fra EU’s såkaldte strukturfonde til arbejdspladser i Polen, som de har nedlagt i Danmark.

Fiskegiganten Royal Greenland er en af dem. Firmaet har fået 53 millioner kroner fra EU til en ny fabrik i Koszalin i Polen. De lukkede filetfabrikken i Glyngøre og efterlod området i chok.

Også Carlsberg, Flügger og Skiold har flyttet jobs fra Danmark og modtaget millioner i støtte fra EU.

Start med et nej og et kryds på Folkebevægelsen mod EU

1 kommentar om “Hvordan kan vi sikre danske arbejdspladser”

  1. Jørgen Flyr siger:

    Der er også flere arbejdspladser ved et Nej til patentdomstolen

    Naturen er fælleseje og må ikke patenteres ifølge patentkonventionen. Alligevel udsteder det Europæiske Patentkontor flere og flere patenter på natur til store firmaer med dyre jurister til at gradbøje lovgivningen. Stemmer vi ja den 25. maj, vil disse patenter automatisk også gælde i Danmark.

    Stem nej til patenter på liv og natur. Stem nej til den fælles europæiske patentdomstol den 25. maj.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *