Hvad skal der ske med Hedegårdens Bypark?
Hedegårdens-Bypark-05.jpg
Hedegårdens Bypark eller Haraldsminde, som området også kaldes, skal udnyttes bedre. Derfor har kommunen sat 100.000 kroner af til et projekt, der forhåbentlig kan skabe bedre sammenhæng mellem Hede-Magleparken og de grønne arealer syd for Sydbuen. Foto: Kenn Thomsen
Sammenhæng Det kunstneriske arbejdsfællesskab Team Skovsnogen skal lægge en plan for Hedegårdens Bypark, men efterlyser borgernes bud på, hvad de kunne tænke sig at bruge de grønne arealer til.

Se billeder: Billedgalleri fra Hedegårdens Bypark

For enden af Hede-Magleparken, på den anden side af Sydbuen, ligger et stort grønt område, som der vist er mange, der ikke rigtig ved, hvad er. Er det en mark? En park? Er det nogens? Må man gå der?

Faktisk kan folk vist heller ikke rigtig blive enige om, hvad området hedder. På Krakskortet står der Hedegårdens Bypark, men Haraldsminde, Harrestrup Ådal, Dragebakken og sikkert også andre navne har været hæftet på området i forskellige sammenhænge.

»Måske skulle det være en del af projektet – at få beboerne til at komme med bud på, hvad vi skal kalde området,« siger byplanlægger Martin Lose, der er på tur med Ballerup Bladet i Hede-Magleparken.

Mistet forbindelsen

Med på turen er også Søren Taaning. Han står i spidsen for det kunstneriske arbejdsfællesskab Team Skovsnogen, som Martin Lose har hidkaldt for at få hjælp til at gøre det grønne område med de mange navne mere indbydende og brugervenligt for beboerne i området.

»Det er lidt som om, at folk har mistet forbindelsen til terrænet, og det, synes vi fra kommunens side, er en skam. Vi vil gerne skabe bedre sammenhængskraft mellem beboelsen og det grønne område,« siger Martin Lose og tilføjer:

»Så nu prøver vi noget nyt med kunstnergruppen Skovsnogen.«

Åbent og forblæst

»Vores opgave herude i Hede-Magleparken er, at komme med en overordnet plan for, hvordan området skal se ud,« fortæller Søren Taaning, der sammen med tre andre medlemmer af Team Skovsnogen, vil forsøge at inddrage Hede-Magleparkens beboere i udviklingen af området, som de kalder Haraldsminde.

»Det er et meget åbent og forblæst område. Og der er noget omkring stisystemet herude, der gør, at folk ikke bruger det. Det hænger ikke rigtig sammen. Jeg tror simpelthen ikke, at folk kan afkode området. Er det offentligt eller er det privat? – og hvor må man gå?« forklarer Søren Taaning.

Cupcakes for gode ideer

Team Skovsnogen skal være til stede i Hede-Magleparken frem til oktober, hvor de vil forsøge at få beboerne i tale.

»Vi vil rigtig gerne have folk til at byde ind med deres ideer, tanker og drømme for området. Hvad skal der ske herude – og hvad har folk lyst til at bruge arealet til?« spørger han.

I første omgang har de fået trykt en masse postkort, som skal deles ud til beboerne i Hede-Magleparken.

Derudover vil Team Skovsnogen være med til torvedag i Hede-Magleparken på fredag den 23. maj i tidsrummet 15 til 19.

»Vi giver pizza og cupcakes for gode idéer,« lokker Søren Taaning, der samtidig forklarer, at de har allieret sig med dygtige tegnere, der vil sidde og tegne folks ideer på stedet.

Åbner området

Ballerup Kommune har afsat 100.000 kroner til en pulje, der skal understøtte projektet.

»Pengene skal bruges til at realisere nogle af de idéer, som borgerne kommer med. Vi vil gerne vise dem, at der er kort vej fra idé til projekt,« siger byplanlægger Martin Lose.

Første skridt i udviklingen af Hedegårdens Bypark/Haraldsminde er allerede taget. Kommunen vil åbne kilen med kaskaden, der deler Hedeparken og Magleparken, ud til Sydbuen, så man kan gå direkte over vejen fra boligområdet til det grønne område.

»Tidligere skulle man gennem tunellen, under vejen – en rute som mange var utrygge ved,« fortæller borgmester Jesper Würtzen, der også er med på turen.

Belægningen over til parken er klar, men nu venter man bare på, at boligselskabet ’’skærer hul’’ i hegnet, så der bliver fri passage.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *