Genbrug giver gevinst
Frivillige Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutik i Ballerup fik et overskud på 375.000 kroner i 2013.

Det nytter noget at arbejde frivilligt i Folkekirkens Nødhjælp og det nytter i særdeleshed også noget at give sine brugte ting til den lokale genbrugsbutik. Det viser sig nu, hvor Folkekirkens Nødhjælp har opgjort deres overskud, der går til organisationens arbejde for verdens fattigste.

Butikken i Ballerup fik i 2013 et overskud på 375.000 kroner, hvilket er en god bid af det samlede overskud i det forgangne år på 21,6 millioner kroner.

Dermed er det endnu engang bevist, at det nytter at give lidt af sin tid eller sine gamle ting til de fattige rundt om i verden.

I alt har Folkekirkens Nødhjælp genereret et overskud på mere end en halv milliard kroner siden begyndelsen i 1972, hvor den første genbrugsbutik åbnede i Århus.

Hvis man har lyst til at være en af de frivillige, der sørger for overskuddet, så kan man kigge ned i butikken i Ballerup i Centrumgaden 27 og snakke med Anni Mahler. Der er i forvejen 40 frivillige medarbejdere i butikken, der alle har arbejdet på at opnå det flotte resultat.

»Et så flot resultat, der går til de fattige, er en god måde at udtrykke vores tak til vores kunder, som køber i butikken, men også til de mange som indleverer gode ting og sager samt brugbart tøj. Uden deres hjælp kunne vi ikke bidrage så meget til at hjælpe ude i verden,« siger Anni Mahler.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *