Få tjekket dine modermærker
hudlæge_6.jpg
I denne uge er det Euromelanoma-uge, og derfor holder Hudklinikken i Ballerup åbent hus og tilbyder gratis tjek af modermærker. Foto: Flemming Schiller
Hudkræft Hudklinikken i Ballerup holder åbent hus og undersøger modermærker på de første 100 fremmødte.

Har du et modermærke – og vil du gerne have det tjekket for kræft? Så er denne uge et godt tidspunkt, for det er nemlig officiel Euromelanoma-uge.

Det er en europæisk satsning for at vende udviklingen i antallet af tilfælde af modermærkekræft og for at fremme en tidligere diagnose – og dermed redde liv.
Hudlæger i hele Europa har i denne uge valgt at arbejde gratis for at tjekke folk for modermærkekræft, Melanom.

I Ballerup deltager Cand. Med. PHD. Elisabeth Ammitzbøll Holm fra Hudklinikken i Ballerup. Hun holder åbent hus i klinikken på Hold-an Vej 5 onsdag den 21. maj.

Her kan man gratis møde op i tidsrummet 13 til 15. De første 100 personer, som møder op, får tildelt et nummer og bliver undersøgt på dagen.

»Vi gjorde det sidste år her, hvor jeg på én dag så 181 personer. Jeg fandt tre med melanom, så det er teoretisk tre menneskeliv reddet,« fortæller Elisabeth Ammitzbøll Holm og tilføjer:

»Disse personer, kunne godt være gået til deres egen læge og så have fået en henvisning til hudlæge. Det er blot det, at mange ikke får gjort det. Så kan et åbent hus arrangement være mere tilgængeligt.«

Fakta: hold øje med modermærker

Hvad skal man være opmærksom på med modermærker? Her er nogle indikatorer, der kan give grund til at få modermærket tjekket hos en hudlæge:

– Modermærket er assymetrisk
– Det har ingen tydelig kant
– Farven på modermærket er forskellig i forskellige områder
– Modermærket er større end 6 mm i diameter
– Det har ændret sig i farve, form, størrelse, tykkelse eller struktur i overfladen (
– Modermærket kløreller bløder

Ydermere betragtes udviklingen af helt nye modermærker hos personer over 40 år som mistænkeligt og skal undersøges nærmere af en læge.

Kilde: www.euromelanoma.org

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *