EU til debat
EU-møde.jpg
e to politiske ildsjæle Rene Cromefeldt-Bie (tv) og Niels Gulbech-Eiruf vil bringe EU lidt tættere på Ballerups borgere. Foto: Privatfoto
EP-valg EU skal tættere på borgerne. Derfor skal det kommende parlamentsvalg til debat i Ballerup.

Mange mennesker mener, at EU og den politik der føres på de kanter, er uinteressant og at det kommende EU-valg ikke er noget, man gider at bruge sin tid på.

Men sådan burde det ikke være. Det mener i hvert fald to af Ballerups politiske ildsjæle, Niels Gulbech-Eiruf og Rene Cromefeldt-Bie, der har sat sig for at få lidt mere EU ind i Ballerup-borgernes liv.

Det skal ske ved et traditionelt vælgermøde, onsdag den 14. maj klokken 19, hvor kantinen i Sønderhavens Plejecenter vil danne rammen.

Og der bliver tale om et vælgermøde, hvor alle repræsenterede partier vil møde frem med en kandidat og fortælle om deres politik, om EU og om, hvad der er på dagsordenen i den kommende tid. Og det er et tiltrængt pust i den politiske verden, mener de to arrangører.

»Vi synes det er vigtigt at få noget EU-politik ud til borgerne. Mange synes det er kedeligt eller direkte uinteressant, men der træffes faktisk rigtig mange beslutninger i EU, som påvirker vores dagligdag,« siger Rene Cromefeldt-Bie.

Han mener, at netop sådan et vælgermøde vil kunne gøre mange klogere på EU-politikken og på den verden, der udgår fra Bruxelles.

Fjerne afgrunden

»Det vil være et klassisk vælgermøde, hvor man vil kunne lytte til alle kandidaterne, stille spørgsmål og få svar personligt på de ting, man gerne vil vide. Dermed vil vi fjerne lidt af den afgrund der er mellem befolkningen og vælgerne, i en verden, der er blevet meget ovefladisk, og hvor meget debat foregår på TV eller på sociale medier,« siger Niels Gulbech-Eiruf.

Begge pointerer, at de også vil trække debatten ud til folk for at få en god tone, noget som ofte forsvinder, når folk sidder i anonymiteten inde bag en skærm.

Alle partier skal være repræsenterede og alle, undtaget Liberal Alliance, har fundet en egnet kandidat, der møde frem. Samtlige partier har også været med i planlægningen af mødet, fordi de har set ideen i at afholde et rigtigt vælgermøde.

Man kan også gå ind på facebook-siden »vælgermøde i Ballerup« og se mere om arrangementet.

1 kommentar om “EU til debat”

 1. Jørgen Flyr siger:

  Er du imod absurde patenter, hvor man fremover kan tage patent på hvad som helst

  Stem NEJ 25. maj.

  Indtil da, må vi godt have det sjovt, når vi diskuterer politik.

  Tag nu den propagando video som METAL har lavet, som de kalder “Stem ja til gode danske ideer”.
  Danske virksomheder vil jo stadig kunne søge enhedspatentet, selvom vi siger nej. Det betyder blot at de så også skal søge et dansk patent, ligesom de skal i Polen og Spanien som allerede har valgt at stå udenfor.
  Et dansk patent koster 5800 og da det primært er de store virksomheder der udtaget patenter, så tvivler jeg på det bliver et stort problem.
  Hvor der ikke sker det store ved at sige Nej, så løber vi en risiko ved at sige Ja og det bliver næppe nemt at komme ud af igen, hvis vi fortryder.
  Hvorfor dog løbe denne unødvendige risiko?

  Ifølge Dansk Industri er det kun 650 virksomheder herhjemme, som har et europæisk patent i dag. De kan alle sammen bruge det nye system og spare de penge, som det gamle europæiske patent er dyrere end det nye EU-patent, også selvom vi stemmer nej. Til gengæld slipper de 300.000 andre virksomheder for alle de ulemper, patentdomstolen vil betyde herhjemme.

  Underlægges Danmark EU’s patentdomstol, så vil det betyde, at næsten alle de 60.000 nuværende europæiske patenter, som årligt godkendes, vil gælde herhjemme. Det er meget dyrt for små og mellemstore virksomheder at finde rundt i så mange patenter og at skulle betale patentlicenser, som i dag er gratis. Samtidig vil de mange nye patenter øge risikoen for utilsigtede krænkelser af patenter, patentretssager og angreb fra patenttrolde. Alt sammen vil koste jobs og konkurrenceevne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *