DF vandt også stort i Ballerup
KMD-valg-2.jpg
Stemmeprocenten var på 57, hvilket er ganske pænt, i Ballerup, da EU-valget rullede over landet søndag. DF vandt en markant sejr, også i det ellers »røde« Ballerup. Foto: Pressefoto
EP-valg Det blev et klart valg i den socialdemokratiske højborg.

Europaparlamentsvalget søndag blev et valg, hvor der blev rykket rundt på en hel del. Både i Danmark og ude i Europa. Solide højborge stod for fald og velkendte grupper og partier fik en ordentlig en over nakken.

Det viste sig, at også lokalt var der sket store forskydninger, som måske kan række ind i det næste valg, hvor danskerne nok møder noget mere massivt op ved stemmeurnerne – nemlig folketingsvalget senest til november næste år.

I alt var der 51094 stemmeberettigede i Ballerup og heraf stemte 29133, hvilket giver en stemmeprocent på 57.

Ballerup er som bekendt en historisk og solid socialdemokratisk højborg, men den ser knap så stærk ud – i hvert fald når det gælder valg til EU-parlamentet.

Nye krydser

For søndagens helt store vinder blev, ganske som i resten af landet, Dansk Folkeparti, der fik 32,1 procent af stemmerne, eller i alt 9352 stemmer.

Næststørst blev Socialdemokraterne med 23,2 procent, i alt 6749 stemmer. Derefter følger Venstre med 11 procent, 3209 stemmer, SF med 10 procent, 2916 stemmer, Folkebevægelsen mod EU, 8,9 procent, 2602 stemmer, Konservative 6,8 procent, 1978 stemmer, Radikale Venstre 5,6 procent, 1637 stemmer og endelig som agterlanternen, Liberal Alliance, som kunne mønstre 2,4 procent, 690 stemmer.

Ballerup afspejlede på den måde resten af landets tendens og skabte dermed det drama, der nu ruller over Europa.

Det blev desuden et ganske klart ja i folkeafstemningen om patentdomstolen.
Ballerup har stemt. Næste gang gælder det valget til 179 plader i Folketinget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *