Bronze til Ballerup OK
Orienteringsløb Forrige søndag var der DM i orienteringsløb på langdistancen.

Det foregik i Nørlund Plantage og Harrild Hede syd for Ikast i Midtjylland, og her stillede Ballerup Orienteringsklub til start med 13 forventningsfulde og optimistiske løbere.

»Langdistance er en konkurrence, hvor der alt efter aldersklasse løbes på alt fra 3-4 km og helt op til 25 km på de længste baner. Det er voldsomt langt og ekstremt hårdt, men heldigvis var terrænet fladt og godt gennemløbeligt i en vekslen mellem åben hede og lidt nåleskov. Stedvis bar skoven dog stadig præg af stormen Bodil, og her måtte løberne være meget påpasselige,« fortæller Flemming Vejen fra Ballerup OK.

Spændingen gik ikke kun på medaljehøsten, men også på dyrelivet i skoven, for der er angivelig ulve på spil i det midtjyske. Kunne løberne udover medaljer også komme hjem med beretninger som ”jeg så en ulv, men den stak i et hyl, og væk var den”?

»Nej, der blev ikke nogen ulvetime, og der var nu intet at frygte. Der er jævnlig træningsløb i området uden problemer, og da ulven er naturligt sky over for mennesker, er 600 trampende o-løbere nok ikke dens kop te,« siger Flemming Vejen.

Ballerupløberne kom hjem med flere gode placeringer. I alt seks top ti placeringer, herunder en 4. plads til Jørgen Skaarup, sjællandsmester 2014 i natorientering i klassen H-55, samt en bronzemedalje i klassen D-70 til Lisbeth Jensen, som var overrasket men meget glad for placeringen.

I ungdomsrækkerne opnåede Lasse August Helweg en syvendeplads i H-16, og i H-21 kom Kasper Ingerslev ind som nummer seks efter 25 udmarvende kilometer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *