Borgmesterens pølsesnak
Debat Kommentar til artikel i Ballerup Bladet 6. maj:

Man må formode, at borgmester Würtzen har befundet sig som midlertidig lærervikar i en 2. klasse på Rugvænget Skole, da han i Ballerup Bladet den 6. maj, i kampen mod den omsiggribende kriminalitet og hashhandel i Skovlunde og Hede-Magleparken, blev citeret forfølgende:

»Stop med at købe hashen. Hver eneste gang der er en køber til hashen, så er det en støtte til det kriminelle miljø.«

Og jo.. i sandhed så flot og klogt sagt, at man ville have ønsket at borgmester Jesper Würtzen havde udvidet sit storslåede ønske med eksempelvis :

»Hvis bare alle ville køre ordentligt, så ville der ikke være nogen trafikuheld« eller »Hvis bare alle ville nøjes med sit eget og lade andre nyde samme ret, så ville der ikke være nogen lommetyve.«

For slet ikke at tale om ønsket »Hvis alle valgte at være gode mennesker, så ville der ikke være nogen onde!«

Hvad der dog har forbigået borgmesterens opmærksomhed er, at lige så vel som ingen køber en øl eller en cigaret for at støtte Carlsberg eller en tobaksfabrikant, så købes der heller ikke hash for at støtte en kriminel bagmand, men ene og alene for ’’fornøjelsens’’ skyld. En virkelighed der er kommet for at blive, uanset hvor mange politiske fakkeltog »der skal sende et klart signal« til de kriminelle, der i forvejen ikke har en ’’modtager’’, der kan opfange noget som helst, ud over lyden af de penge der dagligt tikker ind ved hashsalget.

Politisk belejligt er det dog, men alt for let at se Skovlunde og Hede-Magleparkens problemer som noget der kun kommer fra hashhandlen. Ikke mindst fordi grobunden, for en stor del af den kriminalitet, der er opstået, er kommet på baggrund af årtiers byplanmæssige opløsning, forfejlet bolig og integrations politik, samt ikke mindst via politisk fravær og interesse for lige præcis de to områder i kommunen.

En skændsel, som i årevis er blevet påpeget, uden at det dog har rykket en tøddel, udover de udgifter man har haft til tilbagevendende ideudvalg og arkitektkonkurrencer, der alligevel aldrig har været andet end en gang valgflæsk og politisk pølsesnak, og det er måske det virkelig kriminelle.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *