Bedre normering
Debat Jeg elsker de dage hvor alt fungere som det skal.

Der er ikke noget bedre end at møde ind på sit arbejde og blive mødt af en flok små søde børn der kommer løbende mig i møde.

Jeg sætter mig på hug for at få øjenkontakt med de vuggestue børn jeg arbejder med. Kasper ser mig og løber mig i møde. Smilet på hans læber breder sig op til ørene og øjnene lyser af glæde, hans arme breder sig ud som vinger der er klar til at lette.

Jeg viser Kasper at jeg er klar til at sige hej. Vi sidder der midt på gulvet i vuggestuen, lige der hvor alt trafik er for børn og forældre der skal forbi, men det betyder ikke noget for Kasper og jeg. Vi giver hinanden et knus og Kaspers arme kaster sig om mig.

Hej siger han og smiler igen. Dette unikke øjeblik er det som jeg elsker ved mit arbejde. Det nære og ligefremme som børn indeholder.

Som pædagog ved jeg, hvor vigtig det er at børnene i vuggestuen mærker, at vi pædagoger er tilstedet og vil børnene. Et kram er ikke bare et kram. Et kram er for Kasper, at mærke sig selv.

Lærer sin krop at kende, om hvad der føles rart og hvor længe et kram skal være. Kasper lærer at krammet får ham til at føle sig værdsat og holdt af, som den dreng han er.

Disse små unikke historier er for mig nærvær. Nærvær er afgørende for børn og vi skal give dem det i alle de timer de tilbringer i vores daginstitutioner. Vi skal være med til at gøre vores børn livsparate og give dem den bedst mulige start på livet.

Nu hvor Manu Sareen har overgivet styringen af normeringerne til kommunerne kan jeg kun appellerer til Peter Als og børne- og skoleudvalget om at tage hul på den debat.

Jeg håber, I vil tage en dialog med de pædagoger, som er ude i deres praksis, for de ved om nogen, hvordan vores normeringer føles på deres egen krop. Ser frem til at komme i dialog med jer, for det har betydning for vores arbejdsforhold.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *