Atletikken i Ballerup fylder 40 år
30bblballerup_atletik_klub_-copy.jpg
Ballerup Atletik Klub fejrer 40 års jubilæum med et stort stævne onsdag 14. maj, hvor man kan se en masse af klubbens unge talenter i aktion. Foto: Arkivfoto
Atletik Den 15. maj for 40 år siden blev der afholdt stiftende generalforsamling for at starte Ballerup Atletik Klub.

Ulrich Engmark fra klubben fortæller:
»Atletikken havde da bestået i to år som en afdeling af Ballerup Gymnastik forening. Povl Vedel, som var en meget aktiv instruktør og formand i gymnastik foreningen igennem mange år, stod for dette. Han blev da også valgt som formand. Det var han frem til 1988, herefter har der været skiftende formænd frem til 2010 hvor René Ipsen overtog roret. Og han kan i dag se tilbage på en rivende udvikling.«

Klubben har i dag 210 medlemmer og holder til på Marbækvej. Jubilæet fejrer klubben onsdag den 14. maj med de bedste atleter i Ballerup, atleter fra Sjælland og fra København.

»Vi håber at kunne vise topatletik på 100 meteren, i stangspring, spydkast og længdespring. Vi gennemfører en mile (1609 meter), her deltager BAK med 12 til 20 løbere og satser på at dette skal være en tilbagevende begivenhed hvert år fremover. Også her har vi fået tilsagn om at de bedste atleter deltager. Det er ellers en forsømt disciplin de seneste år, men vi håber hermed at være medvirkende til få denne distance i gang igen,« siger Ulrich Engmark.

Stævnet begynder klokken 17, hvor mange at de unge atleter fra klubben vil dyste i 60 m, 80m eller 100 meter og længdespring.

Borgmester Jesper Würtzen holder åbningstalen klokken 17.55 og selve hovedstævnet begynder klokken 18 på Ballerup Atletik Stadion, Marbækvej 10 i Ballerup.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *