15 millioner til regionens cyklister
cyklist.jpg
Regionsrådet har bevilliget 15 millioner kroner fra den regionale cykelpulje til forskellige projekter. Foto: Arkivfoto
Puljemidler Ballerup kommer til at nyde godt af de 15 millioner kroner, som Region Hovedstaden har bevilliget til forskellige cykelprojekter.

Region Hovedstaden vil gerne have endnu flere borgere til at lade bilen stå og hoppe op på jernhesten i stedet. Derfor har de i Regionsrådet netop uddelt 15 millioner kroner til projekter, der forbedrer cyklisternes vilkår rundt om i hovedstadsområdet.

»Vi vil være en grøn hovedstadsregion. Vi vil have flere borgere til at vælge cyklen frem for bilen, både på grund af sundhedsgevinsterne og hensynet til miljøet. Hvis det skal ske, er vi nødt til at gøre det mere attraktivt at være cyklist,« siger Jens Mandrup (SF), formand for regionens Miljø- og trafikudvalg.

Pengene kommer fra den regionale cykelpulje, der støtter fremkommeligheden for cyklisterne i hovedstadsområdet.

Lokale projekter

Kommuner og hospitaler i Region Hovedstaden har kunnet søge om støttekroner til projekter, der på den ene eller anden måde er med til at gøre forholdene for cyklister bedre.

Der kom i alt 58 ansøgninger og Regionsrådet har udvalgt 24 af disse, der skal gennemføres i 2014 og 2015. Blandt disse er flere, som kommer Ballerup til gode.

Blandt andet skal der laves omkring 40 overdækkede cykelparkeringspladser og eventuelt et antal uden overdækning i krydset ved Psykiatrisk Center Ballerup. Krydset, hvor Ballerup Boulevard og Ågerupvej møder Hold-an Vej, er et trafikalt knudepunkt, hvor ni buslinjer standser og cirka 800 passagerer dagligt stiger af og på. Derfor er der behov for flere parkeringspladser til de tohjulede.

Et andet lokalt projekt, der har fået bevilliget penge er krydset Ballerup Byvej/Lautrupparken. Her skal trafiksikkerheden og fremkommeligheden forbedres for cyklisterne på forskellig vis – blandt andet skal der etableres af en såkaldt ’’fangeø’’ med særlig signalregulering for cyklister.

Man kan læse meget mere om alle projekterne på www.regionh.dk/cykelpulje

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *