1. maj i Ballerup
1-maj-Mette-Frederiksen-Ballerup_211.jpg
Mette Frederiksen var glad og morgenfrisk ved dagens første 1. maj arrangement på Tapeten i Ballerup. Foto: Brian Lindberg
1. maj Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen tog hul på 1. maj i Ballerup.

De røde faner havde ikke nogen problemer med at overdøve de ellers farverige, grafisk udsmykkede vægge på Tapeten i Ballerup.

Hvis nogen var i tvivl, var det arbejderbevægelsens internationale kampdag torsdag i sidste uge, 1. maj. En dag fuld af traditioner – også i Ballerup.

Socialdemokraterne tog hul på festlighederne som de første og sendte det røde flag til vejrs klokken syv nul dut, hvorefter de knap 200 fremmødte kunne kaste sig over det veldækkede morgenbord.

Som fast morgengæst var også i år beskæftigelsesminister Mette Frederiksen at finde i mængden.

»Jeg begynder altid her i Ballerup. Altid, altid. Det er en helt fast tradition,« fortalte hun.

Mette Frederiksen holdt en lang tale til de morgenfriske partikammerater og øvrige gæster, hvor hun blandt andet benyttede lejligheden til at fortælle lidt om regeringens netop fremlagte beskæftigelsespolitik.

Læs Mettes 1. maj tale her: ‘Det talte ord gælder’

Men hun fik også lejlighed til at reklamere lidt for den nyindstiftede fællesskabspris, som hun har været med til at søsætte:

»Det glæder mig at kunne fortælle, at Per Mortensen (medlem af Ballerup Kommunalbestyrelse, Red) var én af de første, der blev nomineret til prisen,« smilede beskæftigelsesministeren, der modtog et kæmpe bifald fra salen efter sin tale.

Læs også borgmesterens tale her: ‘Jesper Würtzens 1. maj tale’

1. maj blev også fejret andre steder i byen – blandt andet hos Enhedslisten og SF i Ældresagens lokaler, hvor Holger K. Nielsen og Rosa Lund holdt taler. Samt hos 3F i Ballerup, hvor Mette Frederiksen også deltog.

1-maj-Holger-k-Ballerup_205

Holger K. Nielsen (F) holdt 1. maj tale ved SF og Enhedslistens fællesarrangement i Ældresagens lokaler på Præstevænget. Før ham var Rosa Lund (Ø) også et smut forbi Ballerup.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *