Vind ’The Fifth Estate’
The-Fifth-Estate-copy.jpg
’The Fifth Estate’ fortæller den dramatiske historie om WikiLeaks. Foto: Nordisk Film
Konkurrence I denne uge sætter vi sammen med Nordisk Film tre eksemplarer af WikiLeaks-filmen 'The Fifth Estate' på højkant.

I en tidsalder hvor hemmelighedskræmmeri på højt plan fylder alle avisforsider, side om side med eksplosive nyhedslækager og handel med tophemmelig information, ændrede WikiLeaks spillet for altid.

Nu kommer den dramatiske thriller ’The Fifth Estate, som, baseret på virkelige hændelser, fortæller historien om en lille nystartet internetvirksomheds higen efter at afsløre bedrag og magtmisbrug, og hvordan dette medvirkede til at gøre den til det 21. århundredes mest heftigt debatterede organisation.

Historien begynder med at WikiLeaks-grundlæggeren Julian Assange (Benedict Cumberbatch) og hans kollega Daniel Domscheit-Berg (Daniel Brühl) danner et nyt team, hvor de skal arbejde som undercover-vagthunde for de mest privilegerede magthavere.

For næsten ingen midler skaber de en platform, hvor informanter anonymt kan lække hemmelige data, for at kaste lys på de mørkeste afkroge af regeringshemmeligheder og virksomhedsrelaterede forbrydelser.

Snart breaker de flere tophistorier end den kombinerede verdenspresses mest legendariske medieorganisationer tilsammen, men da Assange og Berg får adgang til den største guldgrube af fortrolige efterretningsdokumenter i amerikansk historie, må de kæmpe imod hinanden i et helt afgørende stridsspørgsmål: Hvad er omkostningerne ved at holde hemmeligheder i et frit samfund – og hvad er prisen for at afsløre dem?

Ballerup Bladet udlodder i samarbejde med Nordisk Film tre eksemplarer af ’The Fifth Estate’ på dvd.

Deltag i konkurrencen

For at være med i lodtrækningen om én af de tre film skal du svare rigtigt på følgende spørgsmål:

Benedict Cumberbatch er især kendt for sin hovedrolle i en britisk tv-serie fra 2010 (som stadig kører på tv bl.a. DR3). Serien hedder det sammen som detektivens fornavn. Og er en moderne version af historierne om en yderst populær og velkendt detektiv. Hvad er navnet på serien?

Sidste frist for at deltage er mandag den 14. april klokken 9. Vinderne får direkte besked og skal efterfølgende selv afhente filmen på redaktionen i Ballerup.