Vi har elev-ambitioner
Debat Svar til enhedslistens kritik af karakter-målene for Ballerups skoleelever

Enhedslisten kritiserer, at vi i Ballerup Kommune opstiller ambitiøse kvalitetsmål for vores skoler ift. elevernes karakterer, når de forlader skolen, da de mener, at målsætningen er urealistisk.

Det Konservative Folkeparti ønsker, at eleverne bliver så dygtige som mulige og vi har derfor intet problem med at stille krav til vores skoler. Målene må også gerne være ambitiøse, så skolerne skal anstrenge sig for at nå målene. Det kan være, at det tager lidt tid at nå målene, men det vigtigste er, at der arbejdes frem mod dem. Til gavn for eleverne.

Og selvfølgelig skal skolelederne også måles på, om der arbejdes henimod målene. Det er skoleledernes opgave ved hjælp af elevplaner, kvalitetsrapporter mv. hele tiden at arbejde med, hvordan man øger elevernes udbytte af undervisningen på den enkelte skole og være pædagogisk leder for lærerne i forhold til at hjælpe dem med at nå målene. Dette sker, når skoleforvaltningen indgår de dialogbaserede aftaler med hver enkelt skoleleder om, hvilke mål der skal arbejdes med på skolen.

Og selvfølgelig kan det have konsekvenser for lærere og skoleledere, hvis der år efter år ikke sker nogen fremskridt.

Det er vigtigt, at vi fortsat stiller ambitiøse krav til folkeskolen af hensyn til eleverne, så forhåbentlig får Enhedslisten ikke held til at slække på målene.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *