Uautoriseret ”fupta” med Huxi Bach
huxi.jpg
Anmeldelse Man sidder ikke et øjeblik og føler sig utilpas under Huxi Bachs one-man show ”Hjælp”. Stemningen er hele tiden høj, og publikum er med til den yderste kant.

Tirsdag den 8. april var Baltoppen LIVEs teatersal fyldt til bristepunktet med publikum i alle aldre, og alle forlod salen med et smil på læben.

Huxi Bach er en uhyrligt begavet tv-vært og komiker. Hans fattede og tilbagelænede facon passer utroligt godt til denne form for satire; en såkaldt ”uautoriseret forelæsning”, som Huxi selv kalder det.

Inde under hans hipster-lignende jakke, hans opsmøgede bukser og det fancy hår, findes der en ganske samfundsbevidst og gammelklog, ung mand.

Huxi kommer ikke til sit show uden at have taget nye udfordringer op: Han har nemlig tilkøbt sig en professortitel og doktorgrad og er i dag efter egen opfattelse en stor videnskabsmand. Derfor har han også tilladelse til at slå såkaldt ”fupta” an i det offentlige rum.

Satire på højt nivaeu

Med sin fattede facon formår 36-årige Huxi Bach at levere en fabelagtig performance.

Huxi tager i sit nye show udgangspunkt i, at vi mennesker skal hjælpe hinanden. Showet omhandler, hvordan menneskeheden har brug for hjælp, og hvordan forskellige faktorer kan påvirke beslutningstagere.

Emnerne breder sig vidt omkring. Han tager sig tid til at forklare i mindste detalje, hvorfor det fx ikke er okay, at demonstranter skilter med sammenligninger mellem Karen Hækkerup og Hitler.

Derudover inddrager Huxi også politiske ledere, som godt kunne få én over nakken. Han giver os eksemplet med Anette Vilhelmsen, som får et ironisk bifald af Huxi Bach for at stemme ja til, at en del af Dong skulle sælges til Goldman Sachs, selvom intet næppe kunne ligge længere fra SF’s politik.

Huxi snakker sig igennem aftenen og diskuterer sig gennem aktuelle problemstillinger. Han formår at få vendt tingene på en humoristisk måde, så ikke en eneste sjæl er i tvivl om, at dette er satirisk underholdning på højt niveau.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *