To hold videre til finalen i Science Cup
Borupgaard-vinder-ScienceCup2-copy.jpg
Rækkefølge fra venstre: (forrest) Mette Bagge Jensen, 1. Sofia Højriis Riisberg, 2. Mia Maria Theis Littau, 3. Ann Sofie Bille og 4. Nanna Norman Olsen. Foto: Privatfoto
Opfindelser En tampon-alarm og en opfindelse, der hjælper synshæmmede, sikrede Borupgaard Gymnasium to finalepladser i Science Cup.

Innovationsånden og opfindergenerne trives i den grad hos eleverne på Borupgaard Gymnasium.

Ved de regionale finaler i ingeniørforeningens opfinderkonkurrence, Science Cup, som netop er blevet afholdt hos UL Demko, sikrede to hold fra skolen sig en plads i finalen, der afholdes i København den 14. maj.

Ved de regionale finaler er der normalt kun et hold, der går videre til finalen, men dommerne har mulighed for at uddele en ekstra plads, hvis projekterne er gode. Det vurderede de, at begge projekter fra eleverne på Borupgaard Gymnasium var – og sendte derfor begge videre.

Finalisterne

Mette Bagge Jensen, Sofia Højriis Riisberg, Mia Maria Theis Littau, Ann Sofie Bille og Nanna Norman Olsen sikrede en finaleplads med en opfindelse, der giver kvinder besked når det er tid til at skifte deres tampon.

Det rene drengehold med Nicholas Törnqvist, Simon Christensen, Oliver Gamble, Mikkel Boll og August Frost ryger i finalen for en opfindelse, der ved hjælp af 3D-kamera og lydsensorer kan hjælpe blinde og synshæmmede med at ’’se’’.

Borupgaard-vinder-ScienceCup1-copy

Borupgaard Gymnasium har ikke vundet Science Cup de seneste fem år, men løb med sejren i både 2007 og 2008, fortæller Ingeniørforeningen.

Nu kan de to hold fra Borupgaard rette op på det, når de skal dyste mod otte andre hold fra resten af landet om en studietur til München ved finalen i Science Cup den 14. maj hos Ingeniørforeningen i København.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *