Stor tilfredshed med resultatet
Skolestruktur Både hos Venstre og Enhedslisten er der glæde over den brede skoleaftale.

At det lykkedes alle partier at blive enige om et udkast til en ny skolestruktur er ikke noget, som alle havde regnet med fra begyndelsen. Og der er da også stor tilfredshed hos mange af de aktører, som har været med til at få aftalen i hus.

Hos Venstre er man glade for, at det nu er lykkedes at løfte skolen, og selvom man ikke er enige i alle punkter af aftalen, så er der alligevel tilfredshed med, at der nu er fundet en løsning.

»Det understøtter, at vi fårgjort noget ved folkeskolen, og selvom vi ikke er enige om alt i aftalen, så er det vigtigt, at alle er enige hele vejen rundt,« siger Kåre Harder Olesen (V).

Han mener, at de vigtigste punkter er ubrudt skolegang fra 0.- 9. klasse med undtagelse af Højageskolen. Dertil mener Venstre, at det er vigtigt, at der kommer en bedre udskoling med større enheder og en fælles og forhåbentlig mere effektiv ledelse.

»Vi så gerne nye skoler i f.eks Skovlunde, men økonomien er ikke til det nu, så vi lever med det. Nu skal hele aftalen så sendes i høring, og så må vi se, hvad der kommer af indsigelser og forslag. Vi er bestemt stolte over aftalen, men vi er også enige om, at vi kan handle på det, hvis der kommer nye forslag i høringsperioden, som vi ikke har taget højde for. uden at det er forligsbrud,« siger Kåre Harder Olesen.

Forældrenes gevinst

Også Mette Hedegaard fra Enhedslisten har fundet det brede smil frem ovenpå aftalen.

»Det er en aftale, som vi har fået et tydeligt fingeraftryk på, så vi kan kun være tilfredse. Det er især vigtigt for os, at vi har fået forankret skolerne i lokalsamfundet, så alle områder har deres »egen« skole. Også det ubrudte skoleforløb fra 0. – 9. klasse er vigtigt, hvis vi ser bort fra Højagerskolen. Det er ok trods alt. Så mener vi også, at det er godt, at vi får en fælles ledelse i distrikterne, det giver mest mulig ro i en tumultarisk tid,« siger Mette Hedegaard (Ø).

Hun undrer sig dog over, at det kom så vidt med hele debatten.

»Det har været et barsk forløb, og det undrer mig, at vi skulle diskutere så voldsomt, som vi er kommet til. Det er i den grad forældrenes gevinst, at der er kommet en aftale på plads. Hvis de ikke havde været så aktive og så meget på banen, så var det måske blevet ganske anderledes. Set på den baggrund er det også modigt, at kommunen har været så åbne ovefor forældrene,« siger Mette Hedegaard.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *