Stofferne flød i 2013
Politi Den massive indsats overfor bander og hashhandlere i Skovlunde ses tydeligt i politiets statistikker for 2013.

Det er ingen hemmelighed at området omkring Blokhaven og Skovlunde Station har været – og stadig er – plaget af hashhandel. Sidste år satte Københavns Vestegns Politi massivt ind overfor dette med store koordinere bandeaktioner, hvor der både blev anholdt en masse bandemedlemmer og beslaglagt store mængder hash.

Det ses tydeligt i statistikkerne fra politiets årsrapport 2013, som Ballerup Bladet har kigget nærmere på.

Tredobling i sigtelser

Normalt ligge antallet af sigtelser for lov om euforiserende stoffer på lidt over 100 om året. Men i 2013 var dette steget eksplosivt til 302 anmeldelser.

»Det skyldes ene og alene bandekonflikten, der blussede op i 2013,« siger efterforskningsleder Michael Liebst Sørensen og fortsætter:

»I 2013 kørte vi målrettet på bandekonflikten – blandt andet i Skovlunde, og her var hashhandelen selvfølgelig også en del af den indsats. Vi var derude konstant, visiterede mange folk og så havde vi de store aktioner, hvor vi også fik fat i rigtig mange.«

Efterforskningslederen understreger, at politiet er opmærksomme på, at der stadig bliver handlet med hash i Skovlunde.

»Vi er derude og vi ved, at der stadig bliver solgt hash. Men slet ikke i det omfang, vi så tidligere,« siger Michael Liebst Sørensen.

»De beslaglæggelser vi laver i dag er slet ikke i den størrelsesorden, som de var tidligere, og vi oplever heller ikke, at hashhandlen er ligeså åbenlys i dag,« tilføjer han.

»Vi får stadig en del småsager derude. Men som oftest drejer det sig om få gram hash ad gangen,« siger efterforskningslederen til Ballerup Bladet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *