Seminarium kan blive topsikret fængsel
stervej_4.jpg
Seminariet på Østervej kan nu ende med at blive et topsikret fængsel for rockere. Det er et pres fra staten, der nu kan sende den gamle læreanstalt over til kriminalforsorgen. Foto: Flemming Schiller
Nye planer Først skulle de være boliger, men nu ender det nedlagte seminarium måske som topsikret fængsel for rockere.

Det nedlagte seminarium på Østervej har levet en omtumlet tilværelse, siden det lukkede for et par år siden. Egentlig så det ud til, at der skulle bygges 14 nye boliger på grunden, men nu lukkes der op for, at bygningerne kan bruges til et topsikret fængsel for stærke fanger, altså primært rockere.

Det handler om at tage presset af for eksempel Vestre Fængsel og samtidig at få rockerne væk fra miljøet, derfor har staten lagt pres på for at få forskellige kommuner til at træde til.

»Det er en god ide, som vi godt kan bakke op om. Vi skal naturligvis tage vores ansvar, og vi kan godt se det positive i, at holde dem langt væk fra Vestre, hvor de er tæt på deres miljø og venner. Så de planer bakker vi op om,« siger formanden for teknik- og miljøudvalget, Helle Tiedemann (A).

Forslaget skal fremlægges på et udvalgsmøde snarest muligt og derefter skal forslaget i høring umiddelbart efter sommerferien.

Ikke de store problemer

»Vi holder et borgermøde i september måned, hvor vi hører beboerens mening. Der vil nok være en del modstand, men jeg tror faktisk ikke, at det giver de store problemer;« siger Helle Tiedemann.

Hun påpeger, at der skal bygges en fem meter høj mur omkring fængslet og at der skal være ekstra sikkerhed omkring hele området.

»Vi får jo en del statsmidler, så vi kan sørge for sikkerheden og for at byggeriet bliver tilstrækkeligt sikkert. Der vil ikke være noget ekstra støj, faktisk er der jo generelt ganske stille omkring sådan et sikret sted, så samlet set tror jeg ikke, at det vil genere nogen. Kun ombygningen og byggeriet af muren kan give gener, men vi vil naturligvis gøre det så hensynsfuldt som muligt,« siger Helle Tiedemann, som håber, at man kan få planerne igennem hurtigst muligt.

Hvis alt går igennem kan byggeriet gå i gang i slutningen af året og i januar 2016 kan der stå et nyt topsikret fængsel, hvor der engang var studerende.

BEMÆRK: Denne artikel er offentliggjort 1. april: Vigtig information til læserne

2 kommentarer om “Seminarium kan blive topsikret fængsel”

  1. Birgit Kvistholt siger:

    APRILSNAR

  2. Dion Østergaard siger:

    Det er en meget god april snar hæ hæ 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *