Så er Skovlunde Lokalråd kommet på plads
Skovlunde-Lokalråd-copy.jpg
Det nyvalgte lokalråd. Fra venstre: Kristian Knudsen, Jan Smith, Astrid Busk Sørensen, Kurt Bidstrup, Alex Nielsen, Elsebeth Brøns, Lillian Olsen, Christoffer Minnet, Torben James Jensen, Jan Lildrup, Jens Minnet og Per Larsen. Foto: Privatfoto
Byliv Med et veloverstået valg i ryggen kunne det nyvalgte Skovlunde Lokalråd i sidste uge sætte sig sammen til den endelige konstituering. Det fremtidige arbejde er ganske enkelt, at gøre Skovlunde til en endnu bedre by.

Den 25. marts var der valg til Skovlunde Lokalråd. En begivenhed som trak godt 100 skovlundeborgere til afstemning i Skovlunde Kulturhus.

12 borgere blev valgt til lokalrådet. Otte gengangere og fire nye ansigter. De nye er Christoffer Minnet, Jan Lildrup, Torben James Jensen, Kurt Bidstrup og Elsebeth Brøns.

Gengangerne er: Kristian Knudsen, Alex Nielsen, Jens Minnet, Lillian Olsen, Jan Smith, Per Larsen og Astrid Busk Sørensen.

De 12 holdt i sidste uge konstituerende møde, hvor det blandt andet blev til genvalg af formand Jens Minnet, mens næstformandsposten gik til den nyvalgte Jan Lildrup.

Tiltrængt foryngelse

Blandt de nye medlemmer skiller den blot 18-årige Christoffer Minnet sig ud – og uden at fornærme nogen, kan man vist godt konkludere, at han trækker aldersgennemsnittet væsentligt ned. Og som hans efternavn afslører har han jo næste lokalrådet i blodet. Christoffer er nemlig nevø til formand Jens Minnet.

»Lokalrådet skal repræsentere borgerne bredt, og med en aldersspredning fra 18 til 80 er den vinkel i hvert fald på plads, som en længe tiltrængt foryngelse,« siger formand Jens Minnet.

Fra bydel til by

Skovlunde Lokalråd har til formål at fremme, støtte og hjælpe med udvikling af det sociale, kulturelle og fysiske miljø i Skovlunde. Et arbejde som Jens Minnet og de øvrige medlemmer tager meget seriøst:

»Vi vil gerne være med til at sikre, at Skovlunde udvikler sig på den rigtige måde både fysisk, kulturelt og socialt. Vores fokus er både på rammerne, akttiviteterne og hvordan vi har det her i byen,« siger formanden og tilføjer:

»Tidligere var Skovlunde bare en bydel til Ballerup. Det var lidt som om, at al udvikling i Ballerup Kommune foregik omkring Ballerup by. Men igennem de sidste cirka 10 år er det gradvist ændret, så Skovlunde i dag betragtes som en selvstændig by i Ballerup Kommune – og ikke bare en bydel. En udvikling som Skovlunde Lokalråd har arbejdet meget for.«

Fest og fornyelse

I lokalrådet er der nok at tage fat på:

»Umiddelbart er det planlægningen af årets Sankt Hans aften og byfesten den 16. august, der står højt på dagsordenen – sammen med uviklingen af bymidten. Her afgøres snart den igangværende arkitektkonkurrence, som skal løfte sløret for de idéer, der skal præge bybilledet i Skovlunde fremover,« siger Jens Minnet.

Derudover er et større kunstprojekt på vej mod Byparken, der også står til at få ny indgang.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *