Radikalt besøg på Novo Nordisk
MortenHelveg-på-Novo-Nordisk3-copy.jpg
Morten Helveg Petersen besøgte Novo Nordisk i Måløv - blandt andet for at snakke med dem om den kommende afstemning om den europæiske patentdomstol. Foto: Privatfoto
EP-valg Torsdag den 10. april besøgte Radikale Venstres spidskandidat til Europa Parlamentet, Morten Helveg Petersen, Novo Nordisk i Måløv.

Besøget var en del af en landsdækkende EU-rundtur.

»Novo Nordisk er en virkelig interessant virksomhed at besøge, hvis man vil vide, hvorfor det er vigtigt, at Danmark er et åbent land, som kan tiltrække de dygtigste specialister fra hele verden,« siger Morten Helveg Petersen.

Foruden Morten Helveg Petersen var også de radikale kandidater til europaparlamentsvalget, Karen Melchior og Thomas Elkjær, med på visit hos Novo.

Besøget bød blandt andet på en snak om den kommende afstemning om den europæiske patentdomstol. Rigtig mange danskere har endnu ikke besluttet, om de vil stemme ja eller nej – og ved måske heller ikke meget om, hvad afstemningen egentlig handler om.
Det ved man til gengæld på Novo Nordisk, som selv tegner sig for cirka 5000 patenter, og som derfor er helt afhængige af et effektivt patentsystem.

Danmark er også et af de lande i EU, som har flest patenter pr. indbygger.

»Derfor vil det også være rigtig smart for os at være med i en europæisk patentdomstol, så vi undgår en del af det bureaukrati, vi har i dag,« siger Ane Sofie Böhm Nielsen, der er afdelingsleder i Novo Nordisk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *