Politiet bliver hurtigere og hurtigere
Politi-i-patruljevogn-pressefoto-copy.jpg
politi For fjerde år i træk var Københavns Vestegns Politis biler hurtigere ude end året før.

Der er fart over feltet, når politibilerne fra Københavns Vestegns Politi bliver sendt på gaden. Og for fjerde år i træk er det lykkedes dem at blive endnu hurtigere, viser de nyeste tal fra Københavns Vestegns Politis årsrapport 2013.

Fra vagtcentralen modtager et 112-opkald til første politipatrulje er fremme, gik der i 2013 i gennemsnit 7.30 minutter. Det er otte sekunder hurtigere end året før og næsten et minut hurtigere end landsgennemsnittet på 8.24 minutter.

»Borgerne på Vestegnen kan med rette være stolte af deres politi. Vores patruljer er nogle af de hurtigste i landet,« siger politiinspektør Michael Kristiansen, der er chef for døgnberedskabet i Københavns Vestegns Politi.

Forbedring hvert år

Hvert år – i de fire år der er med i årsrapporten – har Københavns Vestegns Politi forbedret deres responstid, så de i 2013 var 34 sekunder hurtigere, end de var i 2010.

»Det er vigtigt, at vi når frem i en fart, når en borger er i nød. Det er også vigtigt, at det ikke sker på bekostning af andre borgernes sikkerhed, og at alle vores politifolk kommer sikkert frem og hjem igen,« siger politiinspektør Michael Kristiansen.

Politiet måler responstid på akutte udrykninger på seks typer af hasteopgaver. Til de enkelte opgaver var betjentene på Vestegnen hurtigere fremme til overfald og slagsmål, husspektakler, spirituskørsel og ’andre hastende opgaver’ end året før. Der blev responderet lige så hurtigt på igangværende indbrud som i 2012, mens røverier tog lidt længere, oplyser Københavns Vestegns Politi.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *