Overset bydel?
Debat Tirsdag den 25. marts var der valg til Skovlunde lokalråd. Med borgmesteren som indleder hørte de 102 forsamlede Skovlundeborgere om lokalrådets arbejde, hvorefter man gik over til valget.

Det er vel bare lidt bemærkelsesværdigt, at en 18-årig blev valgt til rådet. Det virker fuldstændig utroligt, at Ballerup Bladet ikke har et eneste ord om denne begivenhed i kommunen. Ikke et ord, ikke en sætning om Skovlunde i denne uges udgave af lokalavisen.

Nu sker der jo også vigtige ting i Måløv, så de får spaltepladsen (de skal tilsyneladende have en ny butik). Hvorimod Skovlundes aktivitet i demokratiets tjeneste ikke er levnet en millimeter spalteplads. Man undres!

Skovlunde Idrætsforenings gymnastikopvisning i lørdags nævnes heller ikke med et eneste ord.

Det er ikke min opgave at fortælle alle detaljer om de nævnte lokale begivenheder, det overlader jeg trykt til Ballerup Bladet at få styr på.

I virkeligheden er det måske sådan, at arrangørerne af den ene eller den anden aktivitet selv skal skrive til bladet, hvis man ønsker omtale af sin forening, sit lokalråd eller andet, som man synes er vigtigt for andre end de direkte deltagende.

 

Svar fra redaktøren

Kære Birger. Tak for dit læserbrev. Lad mig slå fast med det samme: Vi har overhovedet ingen interesse i at negligere Skovlunde, som vi anser for en vigtig del af vores dækningsområde.

Vi skeler ikke til bynavne, når vi vælger, hvilke historier der skal i avisen. Desuden er en stor del af vores artikler ikke bundet op på en bestemt by/bydel, men handler om ting der foregår i kommunen/lokalområdet generelt – og derfor er relevant for borgerne i såvel Skovlunde som Måløv, Smørum eller Ballerup.

Når du skriver »Ikke et ord, ikke en sætning om Skovlunde i denne uges udgave af lokalavisen«, er det simpelthen ikke korrekt. Ud over at der er flere artikler, som ikke handler om specifikke byer eller bydele, for eksempel: ’Pas på: Dit navn er i fare’, ’Forårsrengøring i Ballerups natur’, ’Indbrudstyvene havde travlt’ osv. Så er der også flere artikler, som direkte handler om Skovlunde, eller hvor Skovlunde er nævnt. Blandt andre: ’Stofferne flød i 2013’, ’BSF sejr ved forårspremieren’, ’Flot indsamlingsresultat i Ballerup’ osv.

Med hensyn til din kritik af vores manglende dækning af valget til Skovlunde Lokalråd, kan jeg glæde dig med, at vi har en stor artikel i denne uges avis. Den simple forklaring på, hvorfor vi ikke skrev om det i sidste uge, er, at vi afventede lokalrådets konstituering, som først fandt sted onsdag den 2. april.

Idrætsforeningens gymnastikopvisning har vi her på avisen ikke hørt et ord om. Derfor har vi ikke været opmærksomme på arrangementet.

Du har fuldstændig ret i, at arrangører af diverse begivenheder selv må skrive til os, hvis de ønsker omtale af deres arrangementer. Ellers har vi jo ikke en chance for at vide, at de finder sted. Vi sidder kun halvanden journalist på avisen, så vi kan simpelthen ikke følge med i hver eneste forening/råd/bestyrelse – hvorend vi gerne ville.

Så den opfordring må du hjertens gerne give videre – ligesom jeg gør det her. Vi er kun en mail eller et telefonopkald væk!

 

Venlig hilsen

Mia Thomsen

Redaktør på Ballerup Bladet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *